Política

POLÍTICA

Puigdemont crida “a la unitat del sobiranisme”

El seu advocat, Jaume Alonso-Cuevillas, assegura després de visitar-lo a la presó de Neumünster que ha vist el president “ferm, amb coratge i determinació”

El president es considera “un pres polític” i “confia en la justícia alemanya”

El 130è president de la Generalitat, Carles Puigdemont, es manté “ferm, amb coratge i determinació”. El líder de Junts per Catalunya (JxCat) ha fet una crida “a la unitat del sobiranisme”.

Així ho ha assegurat el seu advocat, Jaume Alonso-Cuevillas, després de visitar-lo a la presó alemanya de Neumünster, on es troba sota custòdia a l’espera que les autoritats judicials del país decideixin sobre la petició d’extradició cursada per l’Estat espanyol.

En una breu atenció als mitjans a la sortida del centre penitenciari, el lletrat ha assegurat està “molt més animat” després de parlar amb Puigdemont perquè l’ha vist “absolutament ferm, amb coratge i determinació”. “Ha repetit diverses vegades que no defallirà, que no surrender (no em rendiré)”, ha afegit.

L’advocat ha traslladat en nom del seu client una “crida a la unitat del sobiranisme” i també el seu “agraïment a tota la gent que li dona suport”, en particular als qui ja li han enviat cartes o s’han acostat a la presó. A més, ha expressat la seva “solidaritat” amb “totes les persones que han patit violència als carrers aquests dies a Catalunya”.

Alonso-Cuevillas ha indicat que Puigdemont està rebent un “tracte exquisit” per part dels serveis penitenciaris” i també el suport dels presos amb qui “comparteix instal·lacions”. “Està en perfecta forma, tant física com anímica”, ha afirmat.

L’advocat ha assenyalat que ara cal “esperar a veure què passa amb l’extradició” i ha afegit que Puigdemont “confia molt amb la justícia alemanya”. En qualsevol cas, el president “es considera un pres polític, i com a tal està perfectament disposat a suportar el que calgui”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona
estat francès

Aproven una llei que castiga la discriminació capil·lar

barcelona

Banyoles aspira a organitzar el mundial de piragüisme marató del 2028

BANYOLES