Política

Puigdemont i Comín es querellen contra ‘El Programa de Ana Rosa’

El president i el conseller denuncien els periodistes de Telecinco a Bèlgica per un presumpte delicte de vulneració de la privacitat per la publicació dels seus missatges privats

El president de la Generalitat Carles Puigdemont i el conseller Toni Comín han presentat una querella contra El programa de Ana Rosa de Telecinco per la publicació dels seus missatges privats de mòbil, segons ha pogut confirmar l’ACN. Segons els advocats dels dos polítics catalans, d’acord amb la llei de privacitat belga és un “crim” filmar i fer públics els missatges privats d’una persona.

La querella s’ha presentat als jutjats de Lovaina, el municipi belga on els periodistes de la cadena espanyola van filmar sense el seu consentiment el mòbil de Comín quan intercanviava missatges amb Puigdemont. Les imatges van ser enregistrades quan el conseller participava un acte públic del partit nacionalista flamenc l’N-VA.

En un comunicat , els advocats belgues Paul Bekaert i Christophe Marchand expliquen que “el dret penal belga, igual que l’espanyol, considera una infracció la intercepció i la difusió de comunicacions privades” i es mostren “convençuts” que el cas acabarà amb una “sanció penal”.

“El compromís dels nostres clients amb la llibertat d’expressió sempre ha estat una constant en la seva vida personal i carrera professional i política”, remarquen. Segons ells, no es tracta de limitar la feina dels periodistes sinó de “protegir” un altre dret fonamental, “el del secret de les comunicacions privades”.

El cas s’haurà de tramitar a Bèlgica i el jutge podria citar a declarar els periodistes i el càmera que van filmar els missatges. Si fossin condemnats, podrien ser obligats a pagar una multa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Aragonès afirma que no abandonarà responsabilitats si no repeteix com a president

barcelona
política

Dolors Feliu no tornarà a presentar-se a les eleccions de l’ANC

barcelona

L’hegemonia del PNB trontolla

Barcelona
Orient Mitjà

Israel respondrà a l’Iran tot i la crida a la contenció dels EUA

Beirut
Gorka Knörr
Polític basc

“Seria un greu error reeditar el pacte de govern PNB-PSE”

Barcelona
Índia

La democràcia més gran, en perill

Tòquio
Carles Ibáñez
Cap de l’oposició de l’Ajuntament de les Preses (+ Aprop les Preses)

“Les coses han de ser clares, en la variant, i arribar al consens”

Les Preses

El Consell Comarcal el Baix Empordà condemna els fets de Bellcaire

la bisbal d’empordà
guerra a gaza

Israel prepara l’evacuació de Rafah per començar la invasió

barcelona