Política

Annabel Marcos assegura que se sent “víctima” de l’aplicació del 155

L’exdirectora de l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya està “convençuda” que la seva destitució implicarà també conseqüències judicials contra ella

Nega la notícia on se l’acusa de transportar urnes l’1-O

L’exdirectora de l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya (ISPC), Annabel Marcos, ha dit avui que se sent “víctima del 155”, després d’haver estat destituïda per haver suposadament transportat una urna durant el referèndum de l’1-O. Marcos va ser destituïda dimarts passat després que un diari digital publiqués que havia estat sorpresa amb una urna en un cotxe el passat 1-O.

En roda de premsa, l’ampostina ha dit que “dilluns passat, a les 22:30 hores, se’m comunica per correu que volien parlar amb mi perquè l’endemà un diari digital trauria una notícia que m’afectava. Vam quedar amb el senyor Juan Antonio Puigcerver que a les 13:00 hores parlaríem”, ha relatat Marcos. Tot i així, abans que la trobada es produís, “a les 12 del migdia ja sortia la notícia del cessament fulminant del meu càrrec”, per la qual cosa ha lamentat que no ha tingut oportunitat de defensar-se “perquè ja se m’havia jutjat en els mitjans”.

Els motius que li haurien esgrimit per justificar la destitució serien “falta de confiança” en la seva persona, i és per això que ha assegurat “ser víctima de l’aplicació del 155”, com “ja ho han estat 254 càrrecs del Govern”. La seva destitució, no obstant això, serà oficial a partir de demà, quan es publicarà al BOE i al DOGC, després que divendres el Consell de Ministres l’aprovés.

Marcos no ha entrat a valorar ni ha volgut fer cap menció sobre els fets pels quals ha estat destituïda, és a dir, haver suposadament transportat almenys una urna entre diferents centres de votació durant la jornada de l’1 d’octubre amb un cotxe a nom d’una tercera persona, segons consta en una acta dels Mossos lliurada a l’Audiència Nacional, així com les comunicacions per ràdio que el mateix cos policial ha remès al Tribunal Suprem en la investigació de la causa.

“Sobre la notícia no faré cap declaració. Només diré que la notícia no és certa, però em guardo la defensa davant les instàncies judicials”, ha indicat Annabel Marcos, que està “convençuda” que la seva destitució implicarà també conseqüències judicials contra ella, encara que, de moment, no li consta cap confirmació.

En una “segona fase”, ha dit, estudiarà si denuncia El Español per haver publicat la notícia: “No trobo normal com a lletrada que una acta, que és un document privat dels Mossos, surti publicada en un mitjà de comunicació. Estudiaré si és possible la possibilitat de denunciar”, ha apuntat. La fins ara directora de l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya (ISPC) ha manifestat també el seu agraïment per totes les mostres de suport rebudes “del país i de fora”, així com d’entitats i partits polítics



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Unió europea

Un polèmic fitxatge de Von der Leyen renuncia a ocupar el càrrec per les crítiques

barcelona
política

El Govern aprova el Projecte de llei de l’Estatut dels Municipis Rurals

BARCELONA

La Diputació de Girona reformula els premis Projecta’t

girona
Política

ERC, Junts, CUP i comuns registren al Parlament una declaració de suport als encausats de Tsunami

barcelona
política

Junts demana préstecs a candidats i afiliats per sufragar la campanya

barcelona
política

Doble cita d’Illa a les comissions sobre mascaretes en precampanya

barcelona
Política

L’ANC presenta un recurs al Suprem per la campanya de Consum Estratègic

barcelona
orient mitjà

Israel exigeix sancions contra l’Iran pel seu programa de míssils

barcelona
política

El Congrés rebutja la petició del Senat de frenar la llei d’amnistia

Barcelona