Política

El PSC dedica a Chacón la sala de premsa de la seu i n’editarà un recull d’articles

Els socialistes la recorden al cap d’un any de la seva mort en un acte amb dirigents i familiars

El casal local d’Esplugues de Llobregat també durà el seu nom

Carme Chacón Piqueras és, des d’ahir, el nom de la sala de premsa de la nova seu del PSC al Poblenou barceloní. En el primer aniversari de la seva mort sobtada per una deficiència cardíaca congènita, els socialistes dedicaven ahir aquest espai al record de l’exministra. “És un deure de memòria”, afirmava el primer secretari del partit, Miquel Iceta, en l’acte al qual van assistir dirigents socialistes i familiars i amics de Chacón.

El partit ha decidit aprofitar l’estrena de la nova seu per recordar figures senyeres del socialisme català. La nova seu duu el nom de Casal Socialista Joan Reventós i ja té l’auditori dedicat a la memòria d’Ernest Lluch. Iceta considera de “justícia” que aquesta sala situada a l’entrada de la seu porti el nom de la primera dona que va dirigir el Ministeri de Defensa espanyol sota la presidència de José Luis Rodríguez Zapatero.

A l’acte, al qual van assistir l’expresident Montilla, l’exministra Leire Pajín, l’eurodiputat Javi López o les diputades Granados, Batet i el diputat Zaragoza, Iceta va voler recordar la sotragada emocional de la mort sobtada de Chacón. Fa un any, amb el cos present de la jove exministra a la seu de Ferraz del PSOE, la mare de Chacón li va confessar que “cada dia ha estat un regal” en referència a la cardiopatia congènita i als 46 anys que va viure: “Quan va néixer m’havien dit que duraria poc”. Iceta va destacar que Chacón va viure “en plenitud, sense límits i amb passió” a pesar de l’auguri mèdic. El líder dels socialistes catalans va recordar “moments feliços, algun de trist” i “també discrepàncies” amb qui va estar a punt de liderar el PSOE en perdre per només 22 vots davant Alfredo Pérez Rubalcaba l’elecció del nou secretari general dels socialistes espanyols.

Iceta va anunciar l’edició d’un recull de conferències i articles de la política d’Esplugues de Llobregat, l’agrupació del PSC de la qual també ha decidit posar el seu nom a la seu local. La federació del PSC del Baix Llobregat també posarà el nom de Chacón a la seva escola d’estiu de formació. Per voluntat de la família també es pretén que algun programa de beques porti el seu nom en record de la seva faceta acadèmica.

La seva mare, l’advocada Esther Piqueras, va assegurar: “La història de la nostra filla no s’entén sense el PSC” i va recordar que ja estava neguitosa d’adolescent per poder iniciar la militància al partit. Destaca de Chacón la seva lluita “per l’entesa entre Catalunya i Espanya i per la igualtat entre dones i homes” en una societat “més justa i més lliure”. La seva mare demana que “a més d’un bonic record” el nom de la seva filla sigui una “incitació permanent a continuar la seva lluita”.

LES FRASES

Dedicar a Carme Chacón una sala a la nova seu és un deure de memòria i un motiu de justícia
Miquel Iceta
primer secretari del psc
A més d’un record, el seu nom és una incitació a continuar la lluita per una societat més justa
Esther Piqueras
advocada i mare de carme chacón


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estat espanyol

El nuvi d’Ayuso va proposar acceptar 8 mesos de presó i 525.000 euros per a no anar a judici

barcelona
guerra a gaza

L’ONU demana investigar les fosses comunes trobades en els hospitals de Gaza

barcelona
política

Vergés (Junts) reivindica la llengua catalana a la Diada de Sant Jordi

sant feliu de guíxols
unió europea

L’Eurocambra avala les noves regles fiscals que han de reduir el dèficit i el deute

barcelona
política

El TC avala Puigdemont de candidat contra el recurs de Cs

barcelona
regne unit

Sunak anuncia un augment de la despesa en defensa

barcelona
guerra a europa

Hezbol·là ataca amb drons una caserna israeliana a 15 quilòmetres de la frontera

barcelona
Unió Europea

L’Eurocambra aprova el ‘dret a reparar’ per a estendre la vida útil de béns

barcelona
estat espanyol

L’AN reobre la causa de l’espionatge a Sánchez amb Pegasus

barcelona