Política

Nova operació de la Guàrdia Civil pel referèndum

Una desena d’agents de la Unitat de Policia Judicial escorcolla la seu del Diplocat durant unes cinc hores en el marc de la investigació del Jutjat número 13

Els investigadors abandonen les oficines cap a dos quarts de tres del migdia amb diverses bosses suposadament amb material intervingut

La Guàrdia Civil ha escorcollat aquest dijous durant cinc hores la seu del Diplocat per ordre del jutjat d’instrucció número 13 de Barcelona, que investiga els preparatius de l’1-O.

Una desena d’agents de la Unitat de la Policia Judicial han abandonat cap a dos quarts de tres del migdia que les oficines d’aquest organisme, situades a l’edifici barceloní conegut com la Casa de les Punxes. Els agents han fet l’entrada a primera hora del matí i n’han sortit després d’unes cinc hores d’escorcoll amb diverses bosses que contindrien material intervingut.

Els guàrdies civils, tots de paisà, han marxat en tres vehicles policials sense logotipar després de carregar-hi el material intervingut, entre el qual dispositius informàtics, almenys dos ordinadors. Durant el registre, els Mossos d’Esquadra han muntat un dispositiu a l’exterior per supervisar les entrades a l’edifici.

Fonts properes a l’organisme han assenyalat a l’ACN que durant el registre els investigadors han estat sobretot a la part administrativa, revisant informació comptable.

La Guàrdia Civil ha fet esperar els treballadors dins l’edifici mentre revisava telèfons i ordinadors i els ha agrupat a la sala de juntes.

L’excap de premsa del Diplocat, Martí Estruch, que no ha estat a l’edifici durant l’escorcoll, ha explicat als periodistes que els agents han inspeccionat ordinadors i telèfons mòbils. Segons Estruch, l’ordre de registre no especifica els motius de l’escorcoll, tot i que hi ha informacions periodístiques que apunten que podria estar relacionat amb el pagament dels visitants internacionals en la jornada de l’1-O.

L’extreballador de l’organisme ha qualificat l’escorcoll “d’acte de propaganda” perquè el Diplocat s’havia de dissoldre definitivament aquest divendres –quan està previst l’acomiadament dels seus últims treballadors– i des de l’aplicació del 155 les autoritats espanyoles ja tenien accés a tot el seu material. “La informació que podien buscar òbviament ja la tenen, sona més aviat a un acte de propaganda perquè tothom se n’assabenti que el govern espanyol ha aconseguit tancar el Diplocat”, ha assenyalat Estruch.

El govern espanyol va dissoldre el Diplocat el 27-O i va acomiadar el seu secretari general, Albert Royo. Divendres passat, el consell de ministres del govern espanyol va aprovar ampliar els poders de l’organisme liquidador de la institució.

L’organisme era un consorci públic i privat encarregat de la promoció de Catalunya a l’exterior i la paradiplomàcia, que convidava habitualment periodistes, polítics o personalitats del món cultural d’arreu del món a Catalunya, i organitzava seminaris a l’exterior.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estat espanyol

Puigdemont anima Sánchez a presentar una qüestió de confiança

barcelona
estat espanyol

Feijóo acusa Sánchez de desistiment de funcions i de victimitzar-se

barcelona
estat espanyol

Yolanda Díaz dona suport a Sánchez i crida a “defensar la democràcia”

barcelona
estat espanyol

Rufián: “Malgrat tot, avui només es pot donar suport a Pedro Sánchez”

barcelona
Estat Espanyol

Podem fa costat a Sánchez i denuncia una persecució

barcelona

Sánchez es planteja renunciar després de l'acusació contra la seva dona

Barcelona
Política

Mor Joan Casas Montaña, exalcalde de Cornellà del Terri

política

Repetició al Senat d’Illa desvinculant-se de Koldo i d’ERC i Junts qüestionant la seva gestió

barcelona

El PSC es compromet a revitalitzar l’esport gironí

girona