Política

En llibertat els edils de la CUP ripollesos investigats pel 8-N

Els van detenir a primera hora per dur-los als jutjats de Ripoll

Tots dos es van acollir al dret a no declarar

La titular del jutjat d’instrucció 1 de Ripoll va deixar ahir en llibertat els dos regidors de la CUP del Ripollès investigats pel tall del coll d’Ares durant la vaga general del 8-N pels delictes de desordres públics i contra la seguretat viària. Mariona Baraldés (Campdevànol) i Santi Llagostera (Ripoll) es van acollir al dret de no declarar. Van entrar als jutjats per una entrada lateral custodiats per mossos de paisà, que prèviament els havien detingut, i sense atreure l’atenció de la vuitantena de persones que hi havia a la principal per donar-los suport, convocats pel CDR del Ripollès.

Uns vint minuts després, tots dos van quedar en llibertat amb càrrecs i van sortir enmig d’aplaudiments dels concentrats i els crits de “No esteu sols”. Mariona Baraldés, va explicar que es van acollir al dret de no declarar. “Hem vingut perquè no teníem més remei, teníem claríssim que, fins que no poguéssim decidir nosaltres, no havíem de passar comptes amb la justícia espanyola i encara menys amb les mentides que s’han dit”, va manifestar. I hi va afegir que “continuen estan tranquils” perquè la convocatòria d’aquella protesta era “legal”.

Confien que la causa s’arxivarà perquè “les proves que hi ha són absurdes i l’expedient no s’aguanta per enlloc”, va afirmar.

L’advocada que els representa, Raquel Vilar, va presentar l’escrit per demanar el sobreseïment. Va explicar que la causa dels dos regidors és la mateixa que la dels altres tres càrrecs electes que el 26 d’abril passat ja van comparèixer davant de la jutgessa pels mateixos fets. Es tracta de les alcaldesses de Vallfogona i Pardines, Carme Freixa (ERC) i Núria Pérez (IdP), i el regidor de Ripoll Roger Bosch (ERC). L’advocada explicava els possibles escenaris: “Ara es veurà si en aquesta fase d’instrucció la jutgessa creu que cal fer més diligències o si directament ja decideix l’arxivament o l’obertura del judici.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Guerra a Gaza

Un oasi de pau contra l’odi

Neve Shalom
Marc Sanabria
Cap de l’oposició a Palau-solità i Plegamans i portaveu del PSC

“La biblioteca era la punta de llança de la renovació”

Palau-solità i Plegamans
política

El govern va renovar al febrer les condicions per al Hard Rock

barcelona
estat espanyol

Europa reacciona a la “bomba a Espanya” de la possible dimissió de Sánchez

barcelona
ESTAT ESPANYOL

Rovira empatitza amb Sánchez i li recorda que ella és a l’exili

BARCELONA
estat espanyol

Puigdemont anima Sánchez a presentar una qüestió de confiança

barcelona
estat espanyol

Feijóo acusa Sánchez de desistiment de funcions i de victimitzar-se

barcelona
estat espanyol

Yolanda Díaz dona suport a Sánchez i crida a “defensar la democràcia”

barcelona
estat espanyol

Rufián: “Malgrat tot, avui només es pot donar suport a Pedro Sánchez”

barcelona