Política

Òmnium aposta per reelegir Cuixart i reforçar Mauri

Els vicepresidents repetiran en suport del president pres

Cuixart insta a aprofitar el futur judici de cara al món

Jordi Cuixart aspirarà a la reelecció com a president d’Òmnium Cultural malgrat que fa set mesos que està empresonat a Soto del Real. El primer president empresonat de la història de l’entitat ha comunicat la seva decisió en una carta als més de 117.000 socis que ha aconseguit Òmnium.

Cuixart acabava enguany el seu mandat de quatre anys i, davant la decisió de tornar-se a presentar, els vicepresidents de l’entitat, a qui també s’esgotava el termini, han decidit donar-li suport reforçant la seva llista en un gest de tancament de files que fa preveure que cap altra llista rivalitzarà amb la del president – el termini per presentar candidatures acaba demà.

Tant Marcel Mauri com Marina Llansana i Joan Vallvé s’integren a la llista de Cuixart per tal de repetir en la direcció a partir de l’assemblea general que Òmnium farà el 16 de juny al pavelló de la Vall d’Hebron. En aquesta nova etapa que afronta l’entitat, el vicepresident que ha fet de portaveu en substitució de Cuixart, Marcel Mauri, reforçarà el seu lideratge amb la vicepresidència primera a partir de l’assemblea.

En la carta enviada als socis, Cuixart justifica la seva decisió per “dignitat democràtica” i per reivindicar “la plena legitimitat de les decisions que prenem a Catalunya”. Per Cuixart no és el moment de renunciar quan, segons ell, “la repressió confirma que vivim una transició nacional i cal estar preparats”. En aquest sentit, el president d’Òmnium considera el seu empresonament i els dels membres del govern i de Jordi Sànchez com “un pas més per aconseguir un país just, lliure i amb els drets fonamentals garantits”.

En una assemblea que l’entitat considera la més important de la seva història, Cuixart insta els socis a aprofitar la causa general oberta contra els líders polítics i socials independentistes com una “oportunitat internacional” que no es pot desaprofitar i considera que els dies passats a la presó no són “cap derrota sinó un pas útil més” en defensa del dret a l’autodeterminació.

Aprofitant el gran augment en el nombre de socis dels darrers anys i, sobretot, mesos, Òmnium pretén enfortir el seu paper social en favor d’un “país plural i inclusiu”. Després d’advertir els socis que la “regressió autoritària” de l’Estat espanyol “no s’aturarà”, Cuixart demana que Òmnium continuï sent “un referent en la defensa de la cohesió social i de les llibertats” posant al centre de tot el que considera els dos principals consensos de la societat catalana: el model d’escola i la cultura.

Un objectiu que, segons ell, obliga tots els ciutadans a “conèixer-nos i reconèixer-nos millor” per compartir un projecte de país.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

guerra a europa

Biden va enviar a Ucraïna en secret míssils ATACMS, revela la Casa Blanca

barcelona
unió europea

L’Eurocambra tanca una legislatura marcada per la covid i Ucraïna

barcelona
ADMINISTRACIONS

Pineda aprova millorar la participació ciutadana als plens

PINEDA DE MAR
política

Salvador Illa guanyaria les eleccions i l’independentisme perdria la majoria al Parlament

barcelona
estat francès

Macron entra en campanya amb un crit d’alarma: “Europa pot morir”

barcelona
Estat espanyol

L’entorn i els socis de Sánchez l’animen a continuar

Barcelona
escòcia

L’SNP trenca la coalició de govern amb els Verds

barcelona
política

La incertesa per la carta de Sánchez sacseja l’inici de campanya pel 12-M

barcelona
Estat espanyol

Feijóo diu que Sánchez fa una “operació de supervivència política”