Política

Ciutadans insisteix en mantenir el 155

La formació demana al govern espanyol i als partits constitucionalistes que no siguin “ingenus” i pensin que amb el nomenament de nous consellers s’“acaba tot”

Lorena Roldán alerta que Torra ja ha deixat clar que “no pensa respectar la legalitat”

La diputada de Ciutadans (Cs) Lorena Roldán ha avisat els partits constitucionalistes i al govern espanyol que no siguin “ingenus” i pensin que amb el nomenaments dels nous consellers per part del president de la Generalitat, Quim Torra, s’“acaba tot”. És per això que ha insistit en la idea de mantenir l’aplicació de l’article 155 a Catalunya.

En roda de premsa al Parlament, Roldán ha afirmat que Torra ja ha demostrat que “no pensa treballar per a tots els catalans” sinó “recuperar les lleis de ruptura, treballar per la ruptura i fer un Parlament paral·lel”. Davant d’això, ha fet una crida als partits constitucionalistes “per seure i arribar a un acord per garantir els drets i les llibertats de tots els catalans”.

La diputada taronja ha indicat que això és fa “aplicant la Constitució” i ha recordat al govern espanyol que té l’“obligació” de fer-ho. Al seu parer, Torra ha deixat clar que “no pensa respectar la legalitat” i vol “continuar o superar el que va fer Puigdemont”. Per això, ha instat el govern espanyol a aplicar la Constitució i ha assegurat que “el 155 permet fer això”. “Torra ha dit que continuarà treballant en la mateixa línia, no veiem que això s’hagi d’aixecar”, ha insistit.

En aquest sentit, ha acusat el president de fer uns primers nomenaments sabent que els “presos i fugits no podien ser consellers”. Segons ella, Torra va actuar d’aquesta manera perquè “vol més conflicte, confrontació”. “El show de Torra no ha fet més que començar”, ha advertit.

Proposició de llei per reduir la pressió fiscal

El diputat de Cs José Maria Cano ha presentat aquest dimecres una proposició de llei “per abaixar els impostos a la classe mitja i treballadora” que la formació ha registrat.

La iniciativa proposa modificar els trams de l’Impost sobre la Renda de Persones Físiques (IRPF) passant del 12% al 9,5% en el primer tram i del 14 al 13,5% en el segon.

Cano ha defensat que aquesta modificació suposaria una “reducció de la pressió fiscal a les rendes inferiors a 33.0000 euros” i també beneficiaria els pensionistes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Illa promet “col·laboració i lleialtat mútua” entre Estat i Generalitat

barcelona
política

Puigdemont avisa que Catalunya no pot ser el “flotador” del PSOE

barcelona
FIGUERES

Concentració antimonàrquica davant la Fundació Gala-Dalí

FIGUERES
COREA DEL NORD

El règim de Kim Jong-un efectua noves proves d’armes al mar Groc

BARCELONA
REGNE UNIT

Londres rebutja la proposta de Brussel·les per a la mobilitat dels joves

BARCELONA

Duel contingut entre Israel i l’Iran

BARCELONA

No i no

Banyoles
LA CRÒNICA

Memòria democràtica a Castell i Platja d’Aro

País basc

La campanya es tanca amb el PNB i EH Bildu disputant-se l’hegemonia

Barcelona