Política

Ferran López renuncia a seguir exercint com a cap dels Mossos d’Esquadra

El comissari justifica la decisió perquè l’acceptació del càrrec a l’octubre va ser “temporal i limitada”

El conseller d’Interior encarrega al director general de la Policia que obri un “període d’anàlisi” de l’actual estructura del cos

El comissari en cap dels Mossos d’Esquadra, Ferran López, ha presentat la seva renúncia a continuar exercint les funcions de cap del cos policial. El conseller Miquel Buch li ha acceptat la renúncia, segons ha informat el departament d’Interior.

López ha justificat la decisió perquè l’acceptació del càrrec a l’octubre va ser “temporal i limitada al període que s’obria amb la nova dependència governativa”. El comissari entén que amb la constitució d’un nou govern “es posa fi a aquesta temporalitat”.

El titular d’Interior ha mostrat a López la seva comprensió per les raons que han motivat la seva renúncia i li ha agraït els serveis prestats en una etapa “especialment complexa”. Segons Interior, també ha mostrat al comissari la seva voluntat de seguir comptant amb la seva “expertesa” i “professionalitat” dins de l’estructura dels Mossos.

Interior explica que Buch ha encarregat al director general de la Policia, Andreu Martínez, i al seu equip que obrin un “període d’anàlisi” de l’actual estructura del cos policial. Els demana que proposin “si s’escau, les mesures necessàries per reforçar i adequar l’organització policial amb la finalitat de garantir el millor servei a la societat catalana”.

Durant aquesta fase, Buch ha acordat que els comissaris en cap de la Comissaria Superior de Coordinació Territorial, Miquel Esquius, i de la Comissaria Superior de Coordinació Central, Joan Carles Molinero, –que ja integraven la cúpula dels Mossos al costat de López i també en l’etapa de Trapero– continuïn dirigint de forma coordinada les dues àrees de comandament mentre el departament decideix si adopta mesures per reforçar i adequar l’àrea de direcció. Esquius i Molinero dependran directament d’Andreu Martínez, que és el director polític dels cos. Interior remarca que, durant aquesta etapa, es mantindrà l’actual model organitzatiu del cos policial.

Buch ha pres aquestes decisions després de trobar-se amb Ferran López i els màxims comandaments del cos al complex central d’Egara, i de la reunió que el conseller i el president de la Generalitat, Quim Torra, van mantenir el major Josep Lluís Trapero, que va renunciar a tornar a exercir les funcions de cap del cos.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

Un centenar d’universitaris de la USC, detinguts en protestes propalestines

barcelona
POLíTICA

L’extrema dreta rebenta un debat electoral a Barcelona

barcelona
guerra a gaza

El Gabinet de Guerra israelià es reuneix a Tel-Aviv per a tractar la invasió de Rafah

barcelona
guerra a europa

Biden va enviar a Ucraïna en secret míssils ATACMS, revela la Casa Blanca

barcelona
unió europea

L’Eurocambra tanca una legislatura marcada per la covid i Ucraïna

barcelona
ADMINISTRACIONS

Pineda aprova millorar la participació ciutadana als plens

PINEDA DE MAR
política

Salvador Illa guanyaria les eleccions i l’independentisme perdria la majoria al Parlament

barcelona
estat francès

Macron entra en campanya amb un crit d’alarma: “Europa pot morir”

barcelona
Estat espanyol

L’entorn i els socis de Sánchez l’animen a continuar

Barcelona