Política

Mobilització multitudinària a Pamplona per reclamar l’alliberament dels joves d’Altsasu

Milers de persones protesten contra la sentència de l’Audiencia Nacional i demanen justícia

Unes 200 persones es concentren a Lleida en suport dels condemnats

Milers de persones (30.000 segons la Policia Municipal i 80.000 segons els organitzadors) han protestat aquest dissabte a la tarda contra les condemnes imposades per l’Audiencia Nacional espanyola als als vuit joves condemnats per una baralla de bar amb dos agents de la Guàrdia Civil i les seves parelles el 15 d’octubre del 2016 a Altsasu.

La manifestació, convocada pels familiars dels joves i els col·lectius Altsasu Gurasoak i Altsasukoak Aske, ha arrencat poc després de les cinc de la tarda de l’estadi d’El Sadar per dirigir-se a la plaça de la Libertad rere el lema Hau ez da justizia [Això no és justícia] ha encapçalat la protesta. La marxa ha transocrregut durant unes dues hores sense incidents i als crits de “Altsasukoak askatu! [Llibertat per als d’Altsasu]”.

La manifestació ha rebut amb el suport de mig centenar d’agents polítics, sindicals i culturals navarresos. Hi han participat representants del govern foral i dels partits EH Bildu, Geroa Bai, Podemos i I-E, entre altres. També s’hi ha vist molts catalans, que han lluït samarretes grogues i estelades.

Els pares dels condemnats, set dels quals estan a la presó amb penes d’entre 9 i 13 anys, han agraït “de tot cor” el suport rebut davant el que consideren un “autèntic atropellament judicial”. Els familiars han denunciat la “vulneració” dels drets dels acusats, des de la instrucció de la causa com a terrorisme –tot i que finalment van ser absolts d’aquest càrrec– fins al seu empresonament immediat tot just conèixer’s la sentència per un suposat “risc de fugida” que, al seu parer, “no ha existit ni existeix”.

“El que si que hi ha és un desig indissimulat de venjança i un tribunal que no ha buscat la veritat”, han denunciat.

Unes 200 persones es concentren a Lleida en suport als joves condemnats

ACN

Els Comitès de Defensa de la República (CDR), amb el suport de 30 entitats i partits independentistes, han convocat aquest dissabte a la tarda a Lleida una concentració de suport als joves condemnats d’Altsasu. La protesta ha reunit unes 200 persones a la plaça de Ricard Vinyes. La pancarta principal portava com a lema Això no és justícia’i durant l’acte s’ha cridat proclames exigint la llibertat dels joves navarresos.

L’advocat Simeó Miquel ha explicat el procés judicial d’aquest cas i s’ha llegit un manifest. També s’ha adreçat als assistents el Josep Aldabó, el veí de Lleida de 65 anys que aquest divendres al matí va ser agredit per portar el llaç groc a la solapa.

Uns joves que arrencaven cartells el van increpar i un d’ells en va colpejar amb un objecte contundent i li van haver de posar set punts de sutura a l’orella. La majoria de concentrats han marxat en manifestació fins a la comissaria dels Mossos per acompanyar el Josep a formalitzar la denúncia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

ONU

Els EUA rebutgen l’admissió Palestina com a membre de ple dret

Barcelona
Estats Units

Descartat un segon jurat del judici contra Trump a Nova York

Barcelona
política

L’Estat descarta que el Suprem actués amb “directrius”, al judici a l’1-O

BARCELONA
polònia

Detenen un home acusat de planejar un atac contra Zelenski

barcelona
Canvi Climàtic

Escòcia renuncia a reduir les emissions un 75% el 2030

Barcelona
unió europea

Brussel·les proposa un acord de mobilitat juvenil amb el Regne Unit

barcelona
POLÍTICA

El PP diu que la planificació de les infraestructures hídriques serà una prioritat

GIRONA
Orient Mitjà

Els EUA i el Regne Unit anuncien sancions contra l’Iran per l’atac contra Israel

Barcelona
croàcia

Els conservadors tornen a guanyar les eleccions, però ho tindran difícil per governar

barcelona