Política

Els incendis seguen una vuitantena de vides a Grècia

Segons l’últim balanç oficial, els focs han provocat 187 ferits, 71 dels quals estan hospitalitzats i 10 en estat crític

Es desconeix la xifra de desapareguts, però podrien arribar al centenar

Almenys 79 persones han perdut la vida en l’onada d’incendis que assola la regió d’Atenes, segons l’últim balanç de víctimes mortals. El portaveu del cos de bombers grec, Stavrula Marilli, ha afegit aquest dimecres que hi ha 187 persones ferides, de les quals 23 són menors. De moment es desconeix la xifra de desapareguts.

El portaveu ha detallat que del total de ferits, 71 continuen hospitalitzats, 10 dels quals en estat crític. El centre nacional d’urgències ha informat que s’espera que els 11 menors que encara estan ingressats rebin l’alta avui mateix.

Pel que fa als desapareguts, les brigades han assegurat haver rebut “desenes de trucades” de familiars i amics que busquen persones properes, però de moment no han detallat la xifra d’afectats.

L’alcalde de la ciutat portuària de Rafina, situada a uns 30 km d’Atenes, Evánguelos Burnús, ha apuntat en declaracions a la televisió privada Skai que hi ha al voltant 25 persones donades per desaparegudes per amics o familiars. Segons els seus càlculs, però, la xifra de desapareguts podria arribar al centenar.

Mentrestant continuen els treballas per extingir alguns fronts actius a diverses zones forestals de la regió de l’Àtica, sobretot a l’oest, on dilluns es van declarar els primers incendis.

Els incendis van començar dilluns amb 5 focs actius en diverses parts del territori que han afectat sobretot la perifèria de la capital i el sud del país.

Segons els Bombers, encara queden dos fronts actius importants a la localitat costanera de Rafina, prop d’Atenes, i a l’àrea de Kineta, al sud-oest de Grècia. A l’àrea de Rafina, la més afectada, hi treballen 196 bombers, amb 96 camions i un mitjà aeri.

A la zona forestal de Gerania, a l’oest de l’Àtica, el foc evoluciona cap a les muntanyes i en la seva extinció participen 228 bombers amb 114 vehícles, nombrosos voluntaris i tres mitjans aèris.

Per contra, els focs a la zona del Peloponès i a Creta ja estan en recessió.

El comissari europeu d’Ajuda Humanitària, Christos Stylianides, desplaçat des de dimarts a Grècia, ha anunciat aquest dimecres que Itàlia i Romania se sumaran a les a les tasques d’extinció del foc enviant 4 avions, que s’afegeixen a l’ajuda ja proporcionada per Xipre i l’Estat espanyol.

Devastació

D’acord amb la primera avaluació de les autoritats locals, més de 2.500 habitatges han quedat destruïts a les poblacions de Vutza, Nea Makri, Mati i Rafina i 4.000 més han patit danys greus.

El foc ha devastat una àrea urbana de 15 km2 a la zona de Rafina, on ja han començat les tasques de desenrunament i de reparació de les instal·lacions elèctriques. Segons Burnús, ja s’han retirat tots els automòbils calcinats.

En total, s’han quedat sense llum uns 7.500 abonats. Un responsable de la companyia elèctrica DEI ha assegurat que s’estan substituint les infraestructures afectades. S’espera restablir avui mateix el subministrament a les zones que no han estat afectades per les flames. A la localitat de Mati, la més malmesa i d’on son totes les víctimes, es quedarà sense aigua durant uns 15 dies i sense electricitat durant un mes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pròxim Orient

Almenys cinc morts en una batuda israeliana a Cisjordània

Barcelona
Política

El jutge obre una línia d’investigació secreta per l’espionatge d’Aragonès amb Pegasus

barcelona
Guerra a europa

L’OTAN es compromet a enviar més defenses aèries a Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Els EUA sancionen un activista ultra israelià aliat del ministre Ben Gvir

barcelona
GIRONA

Junts aposta per la “simplificació administrativa” amb una finestreta única

GIRONA
BESCANÓ

La CUP defensa que la central hidroelèctrica de Vilanna passi a ser pública

BESCANÓ
guerra a europa

Almenys nou morts en un atac massiu rus de míssils i drons contra Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Un ministre israelià insinua que l’atac a l’Iran ha estat “dèbil”

barcelona
política

Puigdemont no donarà suport als comptes espanyols si Sánchez no compleix amb Catalunya

barcelona