Política

Brussel·les desbloqueja 55 milions per a la crisi migratòria al nord d’Àfrica

Juncker reitera el seu suport al govern espanyol i es compromet a aconseguir fons addicionals

El comissari europeu d’Immigració visitarà aviat l’Estat

El president de la Comissió Europea (CE), Jean Claude Juncker, va reconèixer ahir en una carta adreçada a Pedro Sánchez la urgència de frenar l’arribada d’immigrants a l’Estat espanyol des del Marroc, tot confiant que, donada la “limitació de recursos”, els estats de la UE aportaran més diners per finançar els esforços necessaris.

El ministre d’Afers Estrangers i Cooperació espanyol, Josep Borrell, va confirmar que la CE ha “desbloquejat” 55 milions d’euros per destinar-los a combatre l’increment de fluxos migratoris des del nord d’Àfrica. El ministre va explicar que almenys la meitat d’aquests fons aniran a “pal·liar les actuals circumstàncies al Marroc”, d’on parteixen la majoria d’embarcacions que creuen que l’estret de Gibraltar, i va assegurar també que la presidència austríaca ja s’ha mobilitzat per aconseguir recursos addicionals per engegar una resposta coordinada de la UE a l’arribada massiva de refugiats, tant des de Síria com des de l’Àfrica subsahariana. A més de la carta, Juncker va trucar ahir a Sánchez per trametre-li el suport de la CE a l’Estat espanyol en aquesta qüestió, segons una portaveu, que va anunciar també que el comissari europeu d’Interior i Immigració, Dimitris Avramópulos, viatjarà a l’Estat espanyol “els pròxims dies” per abordar el tema migratori amb el govern Sánchez.

Casado: la situació “empitjora” amb Sánchez

Redacció

El nou president del PP, Pablo Casado, va tornar a lamentar ahir que el “populisme” encoratgi l’ “efecte crida” amb la immigració irregular i va demanar més col·laboració amb el Marroc i els països d’origen dels immigrants. Casado va fer aquestes declaracions a Ceuta, on va saludar els agents de policia i de la Guàrdia Civil desplaçats a la frontera d’El Tarajal, que separa la ciutat del Marroc. Acompanyat de l’exministre de l’Interior Juan Ignacio Zoido, va instar el govern Sánchez a “deixar de fer demagògia amb el problema de la immigració perquè, en només dos mesos, ha empitjorat la situació, s’ ha produït un efecte crida ja innegable” amb gestos com l’acollida del vaixell de refugiats Aquarius. Segons Casado, aquesta situació està provocant que les màfies que trafiquen amb persones i les xarxes d’extorsió “els perjudiquin a ells i la seguretat de les nostres fronteres i la sostenibilitat de l’estat del benestar”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

rússia

Putin visitarà Kim a Corea del Nord aquest dimarts i dimecres

barcelona
política

Els comuns convoquen l’assemblea per renovar direcció i projecte al novembre

barcelona
política

Un informe certifica que Garriga va despatxar despeses personals al compte de Vox del Parlament

barcelona
política

Aznar anima els ciutadans a actuar contra el “desmuntatge constitucional” de l’amnistia

b«rcelona
guerra a gaza

Netanyahu dissol el gabinet de guerra

barcelona
política

Le Pen amenaça d’expulsar Puigdemont si guanya les eleccions

barcelona
Política

Puigdemont veu en el finançament de Sánchez xantatge per investir Illa

barcelona
política

Uns 300 militants i càrrecs d’ERC demanen una “renovació general” de la direcció

barcelona

Testant els dos extrems

Girona