Política

Dos diputats d’ERC denuncien un agent de la Policia espanyola per insultar-los i escopir-los

Jenn Díaz i Josep Maria Jové demanen al CNP les imatges de vídeo de la comissaria de Via Laietana que provarien els fets

Els diputats d’ERC al Parlament, Jenn Díaz i Josep Maria Jové, han denunciat un agent de la Policia espanyola per haver-los insultat i escopit quan passaven per davant seu mentre feia guàrdia a la porta de la comissaria del CNP de la Via Laietana de Barcelona.

Segons la denúncia, els fets van passar el dia 23 de juliol, entre 18:50 i les 19:00 hores, mentre els dos polítics republicans es dirigien a l’acte oficial d’entrega de les Creus de Sant Jordi que es celebrava al Palau de la Música Catalana. En arribar a l’alçada de la comissaria de la Policia espanyola que es troba a la Via Laietana, “un dels agents del CNP que custodiaven la mencionada instal·lació, uniformat i armat amb arma llarga, va abandonar la posició en la que estava, per haver reconegut els diputats, posant-se a caminar unes passes al costat seu”, segons l’escrit presentat als jutjats. A la denúncia, asseguren que va ser aleshores quan l’agent “es va escurar la gola i va escopir a terra en la direcció on eren els diputats”. A més, en girar-se per mirar-lo, afirmen que l’agent “els va dir “fills de puta” en castellà.

Díaz i Jové afirmen que van continuar el seu camí i “en cap moment es van dirigir al mencionat agent que, amb tota seguretat, va vexar-los, intimidar-los i insultar-los pel fet de reconèixer-los com a diputats independentistes d’ERC”. Segons els republicans, els fets els han “causat temor i desassossec en no ser un cas aïllat, ja que venen sofrint amenaces, insults o danys a la propietat a causa de la seva ideologia política des de fa mesos per part de ciutadans que, presumiblement, no la comparteixen”.

És per això que els diputats reclamen a la denúncia que els responsables de seguretat i vigilància de l’edifici de la comissaria de Via Laietana, “conservin” les imatges de les seves càmeres de videovigilància que enfoquin fora de l’edifici a qualsevol dels espais públics i les “remetin” al Jutjat per tal de poder provar els fets. A més, demanen al cos dels Mossos d’Esquadra que “es dirigeixin a les immediacions de la comissaria del CNP i esbrinin si existeixen altres imatges de càmeres de vigilància, requerint als titulars de les imatges, si n’hi hagués, per a que les conservin i remetin al jutjat”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estat espanyol

Europa reacciona a la “bomba a Espanya” de la possible dimissió de Sánchez

barcelona
ESTAT ESPANYOL

Rovira empatitza amb Sánchez i li recorda que ella és a l’exili

BARCELONA
estat espanyol

Puigdemont anima Sánchez a presentar una qüestió de confiança

barcelona
estat espanyol

Feijóo acusa Sánchez de desistiment de funcions i de victimitzar-se

barcelona
estat espanyol

Yolanda Díaz dona suport a Sánchez i crida a “defensar la democràcia”

barcelona
estat espanyol

Rufián: “Malgrat tot, avui només es pot donar suport a Pedro Sánchez”

barcelona
Estat Espanyol

Podem fa costat a Sánchez i denuncia una persecució

barcelona

Sánchez es planteja renunciar després de l'acusació contra la seva dona

Barcelona
Política

Mor Joan Casas Montaña, exalcalde de Cornellà del Terri