Política

El jutge denega que se sàpiga qui visita els gihadistes a la presó

Els Mossos volien descobrir-hi vincles

Només accepta aclarir si un amic, suposadament radicalitzat, hi ha anat

El magistrat de l’Audiencia Nacional ha desestimat la petició dels Mossos perquè Institucions Penitenciàries identifiqui les persones que han visitat dos dels tres acusats dels atemptats de Barcelona i Cambrils, tancats en distintes presons espanyoles. No obstant això, ha acceptat requerir si un amic, suposadament radicalitzat, els ha anat a veure.

El jutge Fernando Andreu, en una resolució de finals de maig passat i seguint el criteri de la fiscalia, denega la petició a la policia catalana en considerar que la seva motivació “no té prou fonament” per dictar una resolució motivada per vulnerar “el dret a la intimitat” dels acusats. Els Mossos van exposar al jutge que els havia arribat que un jove de Ripoll, que havia treballat amb Younes Abouyaaqoub, l’assassí de la Rambla, en una empresa de Gombrèn, s’hauria radicalitzat i tenia la intenció de visitar a la presó Driss Oukabir, inculpat per diversos testimonis tot i que ell ho nega, i Mohamed Houli, ferit en l’explosió d’Alcanar. Pels Mossos, cal saber si hi ha anat per aclarir si la seva radicalització és arran dels atemptats del 17-A. Reclam aprovat pel jutge.

Els Mossos demanaven que Institucions Penitenciàries també identifiqués totes les persones que els han visitat “per determinar si podrien formar part de la investigació dels fets” i per “evitar nous actes de terrorisme a Espanya.” Una petició massa genèrica per al jutge i proscrita en l’àmbit penal.

En aquest any d’investigació, els Mossos i la Guàrdia Civil han interrogat moltes persones. Hi ha el cas de dos homes que van compartir presó amb l’imam Abdelbaki Es Satty i l’empremta dels quals surt en un llibre mig cremat a Alcanar. Els Mossos també han identificat l’home canós de Ripoll, sospitós d’ajudar-los, però que no ha estat detingut.

LA XIFRA

5
acusats dels atemptats
hi ha actualment: tres són en presó provisional i dos més, en llibertat provisional.

L’imam Es Satty va estar-se set mesos a Bèlgica

La fiscalia de Bèlgica ha detallat que l’imam Abdelbaki Es Satty va estar set mesos vivint a la localitat de Diegem, de l’octubre del 2015 a l’abril del 2016. L’any 2017 hi va estar dos dies i va tornar a Ripoll. Hi afegeix que Mohamed Houli va estar un mes, el 2017, a casa d’uns oncles a Anvers. I Younes Abouyaaqoub, Youssef Aalla i Houli, a Brussel·les el desembre del 2016.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

País Basc

El candidat del PNB rep un atac amb esprai pebre en sortir d’un míting

barcelona
estats units

El jutge adverteix que no permetrà a Trump intimidar els jurats

barcelona
política

Puigdemont: “L’independentisme ha obert camí a Europa defensant drets”

barcelona

ERC reivindica la necessitat del Campus Salut per garantir una millor atenció

SALT
orient mitjà

Els EUA i la UE preparen noves sancions contra l’Iran per l’atac a Israel

barcelona
política

Borràs i Ramis, testimonis mèdics de la brutalitat de les tortures

barcelona
estat francès

Conviden Rússia al 80 aniversari de Normandia, però no a Putin

barcelona
guerra a gaza

Israel diu haver mort al Líban un comandant de les forces especials de Hezbol·là

barcelona
política

Junts vol reforçar la competitivitat de les empreses per la via del valor afegit

sant joan les fonts