Política

Les víctimes d’Altsasu avisen dels paral·lelismes amb Catalunya

Bel Pozueta, portaveu dels pares dels condemnats per una baralla de bar a Altsasu amb guàrdies civils, va posar en relleu ahir a Prada els paral·lelismes del cas amb la persecució judicial als líders del procés. “El que hem viscut ho heu viscut igual a Catalunya, amb personatges coincidents com Lamela”, la jutgessa de l’Audiencia Nacional que va assumir tots dos casos, va explicar. Pozueta va queixar-se que, com a Catalunya, a ells no els van jutjar a Navarra mateix, sinó en un tribunal a Madrid, i va detallar com tant els atestats policials com els mitjans unionistes, amb l’ajut de l’entitat de víctimes Covite, van crear un “relat” per acusar els joves de terrorisme. “D’un tribunal excepcional només se’n pot esperar una pena excepcional”, va avisar arran de les dures penes rebudes, si bé manté l’esperança que el Suprem les esmeni.

En el mateix debat, Robin McAlpine, del think tank escocès Commonwill, va animar els catalans a “iniciar un nou pla” després de la sotragada patida, pla que ha de buscar complicitats entre la ciutadania fent notar que és l’únic dels grans projectes europeus que es basa en més democràciaMcAlpine creu que, més enllà del 30% d’escocesos de sentiment britànic, hi ha poques diferències entre la resta de votants del no i els del sí, quelcom que podria reproduir-se a Catalunya, i que creu que cal vèncer fent perdre la por a la gent temorosa de canvis, fent veure que el nou projecte és segur i que el vell “està en flames”. McAlpine és optimista sobre la celebració d’un nou referèndum a Escòcia els propers anys, per bé que d’entrada no creu que Westminster l’autoritzi aquesta vegada d’entrda.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Israel ataca l’Iran amb drons

barcelona
Elisabeth Megias
Alcaldessa de Tordera (Junts)

“Volem fer canvis estructurals i de pes dins de l’Ajuntament”

Tordera
Nil Papiol
Alcalde d’Hostalric (Sumem per Hostalric)

“Els ingressos per turisme han pujat un 28% en tres anys”

Hostalric
política

La CE tindrà en compte l’aval de la Comissió de Venècia a l’amnistia

madrid
Les Preses

Desmenteixen l’autoria de Les Preses 2020-2030

Les Preses
Kenya

El cap de l’Exèrcit mor en un accident d’helicòpter

Barcelona
país basc

L’Audiencia Nacional espanyola tramita una denúncia contra Otegi

barcelona
escòcia

Acusen el marit de Nicola Sturgeon de malversació de fons

barcelona
Pròxim Orient

Els EUA veten l’admissió de Palestina com a membre de ple dret de l’ONU

Barcelona