Política

Fèlix Larrosa: “No soc Àngel Ros, tinc altres valors”

El socialista va ser elegit alcalde de Lleida

Reitera la mà oberta a l’oposició i avança que farà canvis en el govern

El socialista Fèlix Larrosa és des d’ahir el nou alcalde de Lleida. Després d’haver estat elegit en un ple extraordinari, Larrosa va voler marcar distàncies amb el seu predecessor, Àngel Ros, que tot just ha començat a exercir com a ambaixador de l’Estat espanyol a Andorra.

Larrosa va remarcar que no és Ros i que hauran de ser els ciutadans els qui trobin les diferències, atès que ell té ’’altres valors’’. En el discurs posterior a la investidura, el nou alcalde de Lleida va agrair a Ciutadans i al PP l’estabilitat donada al govern municipal, però també va insistir a oferir “la mà oberta” a la resta de partits de l’oposició. És conscient, va assegurar, que “la geometria variable” ha caracteritzat el mandat municipal.

En la seva intervenció, Larrosa ja va avançar que farà modificacions en la configuració de l’equip de govern. “Canviaran persones, polítiques i maneres de fer”, va garantir. D’entrada, va anunciar que la seva rival a les primàries socialistes, Montse Mínguez, es convertirà en el seu braç dret i en portaveu del PSC. Igualment, va confirmar que, com a alcalde, continuarà assumint part de les responsabilitats de la cartera que tenia fins ara, la d’Urbanisme.

Pel que fa al pla de govern, va desgranar quatre eixos: el primer, enfocat a les persones, sobretot a la gent gran i als joves, amb la proposta d’un pla transversal que ofereixi garanties als ancians que vol presentar els 100 pròxims dies; el segon, basat en els barris i les seves necessitats; el tercer, sobre el talent i la tecnologia, i el quart, sobre la capitalitat de Lleida i les necessitats que té, sobretot en infraestructures.

Els portaveus de les forces independentistes, PDeCAT, ERC i Crida-CUP, van reclamar a Larrosa que trenqui amb el bloc del 155, mentre que Ciutadans va apostar per mantenir la ’’neutralitat’’ en la simbologia a la ciutat i el PP per continuar estant oberts al “diàleg i al consens”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

Impliquen Trump en els esforços per a no veure’s perjudicat en les eleccions

barcelona

El ple aprova el reglament del Consell de la Gent Gran

cassà de la selva

Paneque i Puga obren la campanya fent una defensa de la democràcia

l’escala
política

Arrenca la cursa per guanyar i, sobretot, sumar una majoria

barcelona
política

Illa se solidaritza amb Sánchez i fa una crida a la “resistència col·lectiva”

sabadell
haití

Dimiteix el primer ministre i es constitueix el Consell de Transició

barcelona

ERC diu que és l’única que treballa per la llibertat de Catalunya i la millora de la gent

girona

Vergés: “Amb el lideratge de Puigdemont recuperarem el bon govern”

girona
estats units

Més universitaris detinguts a Los Angeles en protestes propalestines

barcelona