Política

Corea del Nord celebra el seu 70è aniversari amb una desfilada discreta

El règim evita exhibir míssils balístics intercontinentals per no perjudicar el clima de distensió amb els EUA

Kim apareix al costat d’un alt dirigent xinès

Corea del Nord va celebrar ahir el 70è aniversari de la seva fundació amb una desfilada militar que no va ser difosa pels mitjans estatals, fet que indicaria que el règim va apostar per mantenir un perfil baix per no malmetre l’actual diàleg amb els EUA.

El líder nord-coreà, Kim Jong-un, va presidir l’acte però no hi va pronunciar cap discurs. Tampoc s’hi van exhibir míssils balístics intercontinentals o d’abast mitjà, segons van constatar periodistes i autoritats estrangers convidats a l’esdeveniment. El desplegament d’aquests míssils s’hauria pogut interpretar com una provocació en un moment marcat per l’acostament amb Washington i les negociacions per a la desnuclearització del règim.

Al costat de Kim, a la llotja, es va poder veure Li Zhanshu, número tres del Partit Comunista Xinès, una presència que confirma la millora de les relacions entre Pyongyang i Pequín aquest darrer any, coincidint amb el gir diplomàtic nord-coreà. La d’ahir és la primera gran desfilada al país des que Kim i el president Trump van firmar una declaració conjunta a Singapur en què es comprometien a treballar per a la desnuclearització de Corea del Nord a canvi de garanties de supervivència del règim. Però la vaguetat d’aquesta declaració –sense calendari ni mecanismes per verificar el procés de desnuclearització– ha complicat les negociacions bilaterals durant les darreres setmanes, amb sospites incloses que Pyongyang segueix amb la cursa d’armament al marge de l’acord subscrit amb Washington. Les converses a alt nivell i les visites han continuat, però l’últim viatge previst pel secretari d’Estat nord-americà, Mike Pompeo, a la capital nord-coreana va ser anul·lat en l’últim minut entre acusacions mútues sobre el bloqueig de les negociacions.

A més de la desfilada, es va celebrar, per primer cop en cinc anys, el cèlebre espectacle de gimnàstica massiva a l’estadi de l’1 de maig de la capital nord-coreana, un fastuosa i multitudinària exhibició destinada a lloar el règim i els seus èxits.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Manos Limpias admet que la denúncia contra la dona de Sánchez es basa en retalls de premsa

Barcelona
política

Illa diu que respecta el “parèntesi” de Sánchez i crida els socialistes a la “resistència”

barcelona
política

Jordi Pujol : “Ara toca Junts, votaré Puigdemont”

barcelona
Guerra a Gaza

Un oasi de pau contra l’odi

Neve Shalom
Marc Sanabria
Cap de l’oposició a Palau-solità i Plegamans i portaveu del PSC

“La biblioteca era la punta de llança de la renovació”

Palau-solità i Plegamans
política

El govern va renovar al febrer les condicions per al Hard Rock

barcelona
estat espanyol

Europa reacciona a la “bomba a Espanya” de la possible dimissió de Sánchez

barcelona
ESTAT ESPANYOL

Rovira empatitza amb Sánchez i li recorda que ella és a l’exili

BARCELONA
estat espanyol

Puigdemont anima Sánchez a presentar una qüestió de confiança

barcelona