Política

El Consell de Ministres aprova retirar el recurs d’inconstitucionalitat contra la llei catalana de sanitat universal

La ministra portaveu, Isabel Celaá, diu que no hi ha cap “discrepància” entre el reial decret aprovat pel govern espanyol i la norma catalana

Fa el pas un cop ja s’ha convalidat al Congrés el decret-llei aprovat per l’executiu per revertir aquesta mesura també a nivell estatal

El Consell de Ministres ha aprovat retirar el recurs d’inconstitucionalitat interposat pel govern del PP contra alguns articles de la llei catalana de sanitat universal del 2017. El Consell de Ministres insta el president espanyol, Pedro Sánchez, a desistir d’aquest recurs i fer marxa enrere, ja que considera que no hi ha “cap discrepància” entre el reial decret aprovat el 27 de juliol pel govern espanyol per recuperar la sanitat universal a l’àmbit espanyol i la llei catalana. Per tant, un cop retirat el recurs, la llei catalana es podrà aplicar tal com la va aprovar el Parlament.

La ministra portaveu del govern espanyol, Isabel Celaá, ha confirmat que el Consell de Ministres ja ha aprovat retirar el recurs interposat pel govern de Mariano Rajoy contra la llei catalana de sanitat universal. Fa el pas un cop ja s’ha convalidat al Congrés el decret-llei aprovat pel govern per revertir aquesta mesura també a nivell estatal. La convalidació va comptar amb el suport de tots els grups a excepció del PP (en contra) i l’abstenció de Cs. El govern de Mariano Rajoy havia acabat amb la sanitat universal, una mesura que l’executiu de Sánchez ha recuperat i que garanteix que tots els espanyols, amb papers o sense, tinguin cobertura sanitària.

Un cop fet aquest pas, la Generalitat defensava que es retirés el recurs interposat pel PP al Tribunal Constitucional (i que està només admès a tràmit però no resolt) que havia suspès temporalment la llei catalana de sanitat universal.

Formalment, el que aprova el govern espanyol és un “desistiment” del recurs presentat anteriorment pel PP, que ara ja queda sense efecte. Per tant, es podrà tornar a aplicar la llei catalana de sanitat universal tal com la va aprovar el Parlament.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

guerra a gaza

Qatar diu que està revaluant el seu paper com a mediador

barcelona
política

Illa descarta ser investit amb els vots de Vox

barcelona
croàcia

Els conservadors tornen a guanyar les eleccions, però ho tindran difícil per governar

barcelona
societat

Manifest en suport de Puigdemont amb 250 personalitats

barcelona
Iñaki Soto
Director del diari Gara

“El model del PNB està esgotat, necessita un relleu”

Barcelona
política

Collboni no obté suport per al PAM i no es tramitarà

barcelona
Guerra a Europa

Els líders de la UE destaquen la urgència de dotar Kíiv de sistemes antiaeris

Barcelona
estats units

Els EUA restableixen les sancions contra el petroli i el gas de Veneçuela

barcelona
Orient Mitjà

La UE demana contenció a Israel per evitar una escalada bèl·lica a tota la regió

Barcelona