Política

Condemnen el piulaire que va insultar Carrizosa

El veí de Reus processat per fer diverses piulades contra el portaveu de Cs al Parlament, Carlos Carrizosa, ha acceptat una condemna de quatre mesos de presó per un delicte d’amenaces i el pagament d’una multa de 360 euros per un altre d’injúries greus a l’autoritat. La vista s’havia de celebrar dilluns al jutjat d’instrucció 3 de Reus, però la fiscalia i la defensa van arribar a un acord de conformitat, perquè inicialment demanaven sis mesos de presó i 540 euros de multa. Els missatges, publicats el 25 de maig, amb amenaces de mort i insults, tenien el propòsit “d’acoquinar i insultar” el diputat, diu la sentència.

El grup dels comuns nomena Albiach presidenta

redacció

Catalunya en Comú-Podem va nomenar oficialment ahir, en una reunió de grup per tractar la seva reconfiguració, la diputada Jessica Albiach com a nova presidenta del grup parlamentari en substitució de Xavier Domènech, que va plegar el 4 de setembre. La portaveu continuarà sent Elisenda Alamany. Albiach, diputada des del 2015, ve de Podem, on el 2016 va perdre la pugna interna per la direcció amb Albano Dante Fachin. Per rellevar Albiach com a portaveu adjunta els comuns han nomenat Marta Ribas, coordinadora nacional d’ICV, que ja havia estat al càrrec amb Catalunya Sí que Es Pot la passada legislatura.

Mejías va inflar el currículum

redacció

La presidenta del grup de Cs a l’Ajuntament de Barcelona, Carina Mejías, tenia inflat el currículum en el web municipal, segons va avançar ahir Eldiario.es, perquè va incloure un màster en dret concursal a la Universitat de Vic quan en realitat sols hi va fer un curs de cinc crèdits i un postgrau en dret de fundacions a la Universitat Internacional de Catalunya que va ser un seminari de tres crèdits. Mejías ho va atribuir ahir a un “error terminològic” perquè va “delegar la tasca de proporcionar la informació acadèmica” en una persona que ja no és al seu equip, perquè llavors ella era portaveu al Parlament. Els errors ja han estat corregits, però partits com els comuns li han demanat la dimissió.

Reconeixen Trapero amb un premi a Reus

REDACCIÓ

El comitè de concessió del memorial Josep i Liesel Vidal va acordar atorgar el guardó de la 34a edició a Josep Lluís Trapero, major dels Mossos d’Esquadra fins al 2017. El comitè ha valorat positivament “l’actuació exemplar, intel·ligent i pacificadora que va demostrar el 20 de setembre del 2017”. També destaca que aquest bon fer es va allargar els dies successius, fet que “va evitar una situació que podria haver tingut greus conseqüències per als ciutadans de Catalunya”. El memorial Josep i Liesel Vidal el convoca cada any el Centre de Lectura i l’Associació Vidal Llecha per distingir persones i entitats que es dediquen a defensar i fomentar la pau, el desarmament, l’ecologia i la fraternitat universal. Trapero rebrà una dotació de 8.000 euros després de ser-ne el guanyador. L’acte de lliurament tindrà lloc el divendres 5 d’octubre al Centre de Lectura de Reus. Josep Lluís Trapero va deixar el màxim càrrec de la policia catalana després de ser destituït pel 155.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

guerra a europa

Un avió de combat rus s’estavella prop de Sebastòpol, a Crimea

barcelona
POLÍTICA

Jaume Veray serà el candidat del PP per Girona

GIRONA
sud-àfrica

La comissió electoral exclou l’expresident Zuma de la cursa electoral

barcelona
portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ exigeix a Israel que deixi d'impedir l'accés d'ajuda humanitària

barcelona