Política

Pallí no repetirà pel PDeCAT i voldria a Palamós una llista unitària

Amb el seu company Cesc Subirats, que també es retirarà al 2019, fan un balanç molt positiu del pacte amb ERC

Tot i el “mal resultat” de CiU a Palamós del 2015, admès sense embuts pel seu cap de llista, Jordi Pallí, la mateixa nit electoral, combinat amb la gran progressió d’ERC, la seva candidatura va poder ser decisiva per a l’objectiu de desbancar el PSC del poder. Pallí, exalcalde, va assumir una àrea potent, la d’Urbanisme, i es va alliberar de la pressió de l’alcaldia, que ahir admetia que potser va ser una mena de llast en la seva derrota, el 2003, contra els socialistes. Però tot i haver-se sentit molt còmode com a primer tinent d’alcalde, ahir, en el seu balanç del mandat, va confirmar que no repetirà l’any vinent com a alcaldable pel PDeCAT. “És el moment de cedir el pas a altra gent”, més jove i amb idees renovades, i va recordar que ha dedicat “a la vida pública 24 anys, mitja vida”, en diferents rols de govern i oposició.

Per l’actual primer tinent d’alcalde, la feina amb ERC ha estat “dinàmica i fluïda”, i va destacar el tarannà de l’alcalde republicà, Lluís Puig, “fiable i constant” entre d’altres elogis. Per aquest motiu, va expressar el seu parer que el maig de 2019 “hi hauria d’haver una llista transversal” dels partits que estan per la república, una idea que al juliol ja va llançar Dani Reixach (Junts per Palamós i Sant Joan), però que ha estat gairebé descartada per ERC i en el PDeCAT tampoc sedueix.

D’una altra banda, el seu company de files i govern, Cesc Subirats, que sí que milita en el PDeCAT, també va anunciar un pas al costat a partir de l’any vinent, per motius laborals –és pescador, amb horaris difícils– i familiars. Tots dos, però, acabaran el mandat i es van posar nous objectius fins aleshores, com ara redefinir el futur del passeig del Mar, llançar alguna iniciativa en matèria d’habitatge i donar valor al castell de Sant Esteve de la Fosca i el camí de ronda a s’Alguer, a banda de destacar altres obres fetes com la millora de l’espai públic, la reorganització de la zona protegida a Castell o l’enfortiment de les programacions culturals.

LA FRASE

Gaudeixo moltíssim d’aquests quatre anys en el govern i avanço el compromís total fins al darrer dia
Jordi Pallí
CAP DE LLISTA DE CiU A PALAMÓS AL 2015


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona