Política

Batet admet que les expressions del xat dels jutges “no són edificants” però defensa la seva professionalitat

La ministra de Política Territorial qualifica les declaracions de Maragall “d’inadequades”

Insisteix que “la fiscalia no rep ordres”

La ministra de Política Territorial, Meritxell Batet, ha admès que moltes de les expressions del xat de jutges “no són edificants” però ha posat l’accent en la seva professionalitat. “L’important dels jutges i magistrats espanyols és que actuen amb absoluta professionalitat i amb independència. El rellevant és el seu treball en l’àmbit professional”, ha defensat en una entrevista a RNE. Preguntada per si el govern espanyol es planteja demanar explicacions pels missatges , Batet s’ha limitat a respondre que l’executiu de Sánchez respecta la feina que fan els jutges.

Batet ha afirmat que el xat dels jutges és “privat” i ha afegit que el contingut dels missatges s’han fet públics de manera “irregular” vulnerant el dret a la intimitat. “Moltes d’elles no són expressions edificants però l’important és l’actitud dels jutges i magistrats espanyols, que actuen amb absoluta professionalitat i independència”, ha reivindicat per després assegurar que l’estat espanyol té un “molt bon poder judicial”.

Preguntada per la petició del president de la Generalitat, Quim Torra, de demanar la dimissió del president del Consell General del Poder Judicial (CGPJ), Carlos Lesmes, la ministra ha considerat que al Govern i als partits independentistes “els queda poc més que la gesticulació” i ha assegurat que el govern espanyol no ha de contribuir a aquesta “gesticulació i crispació”.

Per a Batet, seria bo que Torra fes una declaració institucional per parlar de les polítiques del seu executiu i ha lamentat que no tingui projecte de govern.

Pel que fa a la interlocució entre els dos executius, Batet ha detallat que s’han celebrat uns 20 reunions entre ministres i consellers i que s’han obert comissions sectorials per abordar temes concrets pendents.

D’altra banda, sobre les polèmiques declaracions del conseller d’Afers Exteriors, Ernest Maragall, la ministra les ha qualificat “d’inadequades” i ha insistir que la fiscalia “no rep ordres” del govern espanyol perquè suposaria vulnerar una cosa “sagrada” com la separació de poders.

El dia després de les polèmiques declaracions del conseller Maragall en què apuntava que Batet, en el marc de la comissió bilateral, havia donat a entendre que es parlaria amb la fiscalia sobre els processats per l’1-O, la ministra de Política Territorial ha considera: “No sé si va ser una relliscada o un expressió errònia. El rellevant és que després va corregir les paraules. Eren absolutament falses”, d’aquesta manera es refereix a un tuit posterior de Maragall en el qual el conseller diu que en la bilateral va quedar clar que el govern espanyol “té la responsabilitat de definir criteris sobre la política criminal més adequada per a cada període”, tot i que Maragall admet que la ministra també va deixar clar que era impossible donar instruccions a una fiscalia concreta sobre un cas concret.

Batet ha defensat que els partits polítics saben que no poden demanar coses que el govern espanyol no pot fer perquè no és competència seva i perquè suposaria, segons la ministra, vulnerar la separació de poders. En canvi, Batet ha destacat que hi ha “marge” per negociar sobre com millorar la vida dels ciutadans i sobre la cooperació entre els executius.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

guerra a gaza

Israel ataca el centre de Gaza amb el sistema hospitalari a la vora del col·lapse

barcelona
estats units

El Suprem examina un cas que pot eximir als assaltants del Capitoli i Trump

barcelona
política

Fiscalia del T. de Comptes desatén l’amnistia i reclama l’1-O als governs de Mas i Puigdemont

barcelona
Unió europea

Un polèmic fitxatge de Von der Leyen renuncia a ocupar el càrrec

barcelona
política

El Govern aprova el Projecte de llei de l’Estatut dels Municipis Rurals

BARCELONA

La Diputació de Girona reformula els premis Projecta’t

girona
Política

ERC, Junts, CUP i comuns registren al Parlament una declaració de suport als encausats de Tsunami

barcelona
política

Junts demana préstecs a candidats i afiliats per sufragar la campanya

barcelona
política

Doble cita d’Illa a les comissions sobre mascaretes en precampanya

barcelona