Política

Entrevista El punt Avui TV

“Impulsarem una identitat digital catalana”

El conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública, Jordi Puigneró, afirma en una entrevista a El Punt Avui Televisió que cal aprofitar que a Internet no depenem de l’Estat

Internet ens ofereix moltes possibilitats com a nació perquè a les xarxes no depenem de l’Estat Espanyol. Aquesta és una de les idees que aporta el conseller de Polítiques Digitals i d’Administració Pública de la Generalitat, Jordi Puigneró, en una entrevista que El Punt Avui TV ofereix demà a les deu del matí i a dos quarts de deu del vespre.

El repte digital

El conseller Puigneró es mostra convençut que les institucions han d’impulsar la transformació digital amb tots els ets i uts. “Que un govern disposi d’un departament que abordi el repte de la digitalització és una qüestió fonamental. Avui en dia els governs que no estan posant aquest tema sobre la taula estan desaprofitant les oportunitats de la revolució digital.”

El referèndum

També es mostra igualment convençut que el referèndum de l’autodeterminació “caurà pel seu propi pes en algun moment perquè és insostenible per part de l’Estat que el poble de Catalunya no pugui decidir lliurament el seu futur”.

La queixa

“Com a secretari del govern fa un any vaig fer una queixa formal a l’Estat espanyol perquè estava vulnerant diferents normatives europees pel que feia a l’accés a Internet dels consumidors catalans. El dret a la informació, també. Aquesta carta està pendent de resposta. Ens sentim indefensos i com que ha passat un any ara des de la Conselleria emprendrem noves mesures perquè fets així no ens tornin a repetir.”

Bons creadors

“Hem de ser bons creadors del futur Instagram. No només hem d’usar la tecnologia, hem de crear-la. Hem de ser un país productor de tecnologia que ens permeti crear ocupació. El sector ha crescut els darrers anys. No hem parat de créixer fins i tot en els pitjors anys de la crisi”.

Contra el frau electoral

Pel que fa als alcaldes investigats espera que “l’estat no s’atreveixi a influir en unes eleccions municipals inhabilitant alcaldes de determinats partits. Això seria un frau electoral”.

Una llei social

Quant a la llei de l’Agència de ciberseguretat el conseller recorda que “es va aprovar amb molt de consens. El PSC i els Comuns hi van votar a favor. Per tant, el que no seria admissible és que aquesta llei romangui ni un minut més suspesa pel Tribunal Constitucional. Jo sempre dic que aquesta també és una llei social”.

Repressió digital

“És evident que l’Estat pot utilitzar tots els instruments que té a l’abast per a reprimir digitalment el poble de Catalunya. En tenim molts exemples documentats. Hi va haver una acció directe saltant-se tots els protocols i directives europees pel que fa a la intervenció del tràfic d’Internet amb una rapidesa que no s’utilitza ni tan sols e n la pornografia infantil”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Elisabeth Megias
Alcaldessa de Tordera (Junts)

“Volem fer canvis estructurals i de pes dins de l’Ajuntament”

Tordera
Nil Papiol
Alcalde d’Hostalric (Sumem per Hostalric)

“Els ingressos per turisme han pujat un 28% en tres anys”

Hostalric
política

La CE tindrà en compte l’aval de la Comissió de Venècia a l’amnistia

madrid
Les Preses

Desmenteixen l’autoria de Les Preses 2020-2030

Les Preses
Kenya

El cap de l’Exèrcit mor en un accident d’helicòpter

Barcelona
país basc

L’Audiencia Nacional tramita una denúncia contra Otegi

barcelona
escòcia

Acusen el marit de Nicola Sturgeon de malversació de fons

barcelona
Pròxim Orient

Els EUA veten l’admissió de Palestina com a membre de ple dret de l’ONU

Barcelona
Estats Units

Descartat un segon jurat del judici contra Trump a Nova York

Barcelona