Política

En directe

Parlament de Catalunya

JxCat i ERC arriben a un acord sobre els diputats suspesos per Llarena

La Comissió de l’Estatut del Diputat tractarà la qüestió per garantir així tres premisses: No renunciar a l’acta, no alterar les majories actuals i preservar l’autonomia del Parlament

Els afectats són Puigdemont, Junqueras, Turull, Sànchez, Rull i Romeva

JxCat i ERC han arribat a un acord sobre els diputats suspesos processats pel jutge del Tribunal Suprem Pablo Llarena. Els sis diputats (Carles Puigdemont, Oriol Junqueras, Raül Romeva, Jordi Sànchez, Jordi Turull i Josep Rull) no renunciaran a l’acta i, segons han pactat, serà el ple del Parlament qui decidirà la solució sense alterar les majories. La Comissió de l’Estatut del Diputat abordarà la situació i s’elevarà al ple del Parlament.

Torrent ha dit en roda de premsa que l’acord respon a tres premisses: “Que cap diputat renuncii al seu escó”, que no es modifiquen les majories parlamentàries actuals i que no es renuncii a l’autonomia del Parlament de Catalunya. Per això ha demanat que s’apel·li a l’autonomia parlamentària a través de l’article 24 del reglament per “resoldre aquesta qüestió” i a la separació de “qualsevol estat de dret”. Per això, s’ha acordat traslladar-ho a la Comissió de l’Estatut del Diputat per després elevar el dicament al ple del Parlament.

El vicepresident primer del Parlament, Josep Costa, ha assegurat en roda de premsa que l’acord entre JxCat i ERC “garanteix la dignitat dels tots diputats” i és una manera de “no acceptar la ingerència del Tribunal Suprem en el nostre Parlament”. “Només el ple del Parlament pot decidir si es suspèn un diputat o no”, ha afirmat.

El 18 de juliol, Torrent va desconvocar el ple del Parlament pel desacord dels dos grups sobre l’aplicació de la resolució dictada pel Suprem sobre els diputats presos i Puigdemont. Torrent volia evitar votacions sense una solució per als diputats suspesos. El punt de desacord principal era que JxCat no acceptava la substitució temporal de Carles Puigdemont. Mentre que ERC ha defensat que s’apliqui el mateix criteri per a tots els diputats afectats.

Podeu seguir en directe la compareixença a El Punt Avui TV .



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

La candidatura encapçalada per Albiach es dirà Comuns Sumar

barcelona
guerra a gaza

Més de quaranta morts per bombardejos israelians a Síria

barcelona
societat

L’Audiencia Nacional cita les defenses de l’Operació Judes per dilluns de Pasqua

barcelona
guerra a europa

Rússia ataca amb drons i míssils la infraestructura energètica ucraïnesa

barcelona
guerra a europa

Un avió de combat rus s’estavella prop de Sebastòpol, a Crimea

barcelona
POLÍTICA

Jaume Veray serà el candidat del PP per Girona

GIRONA
sud-àfrica

La comissió electoral exclou l’expresident Zuma de la cursa electoral

barcelona
portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona