Política

Torra, sobre la candidatura de Valls a Barcelona: “Li desitjo un fracàs important”

El president de la Generalitat creu que és “formidable” que l’ex-primer ministre de França vulgui ser alcalde però espera “veure si coneix alguna cosa més que les rajoles” de la ciutat

L’ex-primer ministre francès diu que ha pres la decisió després d’un “temps llarg i seriós de reflexió”

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha estat contundent aquest dimarts en reaccionar a la candidatura que l’ex-primer ministre de França Manuel Valls té previst anunciar per competir per l’alcaldia de Barcelona.

“Li desitjo un fracàs important. No puc estar massa a favor de la seva idea, com suposo que ell no està d’acord amb el que jo defenso”, ha etzibat en ser preguntat. Torra, que ha mostrat el seu “respecte pel pare i avi” de Valls i els ha qualificat de “grans catalans”, ha remarcat que l’ex-primer ministre “ha manifestat sempre opinions radicalment contràries al projecte polític” que ell representa. “Em sembla molt bé que tothom es presenti on vulgui. És formidable que vulgui ser alcalde de Barcelona. Veurem si, a part de les rajoles del terra de Barcelona coneix alguna cosa més d’aquest país”, ha sentenciat. El president, a més, ha aprofitat per reclamar de nou “una candidatura unitària independentista a Barcelona”. “És molt important”, ha afegit.

Finalment, l’ex-primer ministre francès, Manuel Valls, ha aclarit el seu futur polític. Valls ha explicat aquest dimarts en roda de premsa que vol fer carrera política a Barcelona. En una caòtica convocatòria, on només han pogut accedir un grup reduït de mitjans –alguns d’ells francesos– i han deixat fora a nombrosos periodistes catalans i espanyols, Valls ha confirmat que es presentarà a les pròximes eleccions municipals a la capital catalana.

De fet, ha començat la seva compareixença desfent possibles dubtes. “Vull ser el pròxim alcalde de Barcelona”, ha sentenciat. L’ex-primer ministre francès ha explicat també que ha pres aquesta decisió “després d’un temps llarg i seriós de reflexió”, i ha destacat els seus vincles sentimentals amb Barcelona.

Després de fer l’anunci de la seva candidatura aquest dimarts, Valls ha anunciat que renunciarà a totes les seves responsabilitats polítiques a França per centrar-se en la seva candidatura a l’alcaldia de Barcelona, on ha anunciat que encapçalarà una plataforma transversal amb vista a les municipals del 2019. “La setmana que ve dimitiré de totes les meves responsabilitats a França”, ha explicat.

Valls és diputat independent a l’Assemblea Nacional Francesa per la circumscripció d’Evry, municipi del qual va ser alcalde, i en les últimes setmanes s’han aixecat diverses veus demanant la seva dimissió perquè consideraven incompatible la seva activitat en la política espanyola amb el compliment de les seves obligacions com a diputat a França. L’ex-primer ministre francès ha subratllat que renunciarà als seus càrrecs per una qüestió “ètica” i ha assegurat que se’n va d’Evry “amb l’orgull de la feina feta”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

No i no

Banyoles
LA CRÒNICA

Memòria democràtica a Castell i Platja d’Aro

País basc

La campanya clou amb el PNB i EH Bildu disputant l’hegemonia

Barcelona
política

Viñas afirma que ERC no abandona un govern “a les primeres de canvi”

llagostera
Pròxim Orient

Almenys cinc morts en una batuda israeliana a Cisjordània

Barcelona
Política

El jutge obre una línia d’investigació secreta per l’espionatge d’Aragonès amb Pegasus

barcelona
Guerra a europa

L’OTAN es compromet a enviar més defenses aèries a Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Els EUA sancionen un activista ultra israelià aliat del ministre Ben Gvir

barcelona
GIRONA

Junts aposta per la “simplificació administrativa” amb una finestreta única

GIRONA