Política

Els CDR acaben l’ocupació de les vies de l’AVE a Girona per reivindicar l’1-O

Els manifestants han accedit a les andanes trencant unes portes i han aturat la circulació de trens fins poc abans de les 9 del matí

Unes 400 persones han tallat des de dos quarts de set del matí les vies de l’AVE a Girona per reivindicar l’1-O. Han abandonat l’estació poc abans de les nou del matí. Els manifestants han accedit a l’andanes trencant una porta tot i la presència d’efectius dels Mossos d’Esquadra i de seguretat de l’estació, que els han intentat impedir el pas. Els participants han fet aturar un tren que arribava i han cridat consignes a favor de la “independència”, “fora les forces d’ocupació” o “jo també vaig ocupar les vies”. La concentració, convocada pels CDR sota el lema l’’1-O exercim l’autodeterminació’, ha començat a la plaça 1 d’Octubre poc després de les sis del matí i s’ha unit amb altres grups a la zona de la Devesa des d’on han enfilat cap a l’estació.

La mobilització a les comarques gironines per reivindicar l’1-O ha començat a primera hora del matí. La convocatòria que els CDR va llençar ahir els citava a les sis del matí a la plaça 1 d’Octubre de Girona. Desenes de persones s’hi han congregat i cap a un quart de set han sortit en direcció a la Devesa, on s’han reunit amb altres grups de manifestants provinents d’altres punts de la demarcació.

Des d’allà, han enfilat cap a l’estació de l’AVE cridant consignes a favor de la ’independència’ però també a crits de ’fora les forces d’ocupació’ o ’jo també vaig ocupar les vies’. Sota el lema ’l’1-O exercim l’autodeterminació’, han accedit al recinte tot i que dos agents dels Mossos d’Esquadra els ho han intentat impedir.

Un cop dins s’han trobat amb un altre grup d’agents i personal de seguretat de l’estació que els han intentat barrar el pas però els manifestants han trencat una de les portes d’accés a les andanes i han baixat a les vies.

La situació ha obligat a aturar un tren que acabava d’arribar i que es dirigia a Madrid. Cap a dos quarts de set, el comboi ha fet marxa enrere enmig d’aplaudiments.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Una campanya per posar a prova el futur del procés

barcelona
Oriol Lozano
Alcalde de Palau-solità i Plegamans (ERC)

“Treballem per seguir transformant el municipi”

Palau-solità i Plegamans
eleccions 12-m

La campanya electoral comença oficialment amb moltes cares noves

girona
estats units

Impliquen Trump en els esforços per no veure’s perjudicat en les eleccions

barcelona

El ple aprova el reglament del Consell de la Gent Gran

cassà de la selva

Paneque i Puga obren la campanya fent una defensa de la democràcia

l’escala
política

Arrenca la cursa per guanyar i, sobretot, sumar una majoria

barcelona
política

Illa se solidaritza amb Sánchez i fa una crida a la “resistència col·lectiva”

sabadell
haití

Dimiteix el primer ministre i es constitueix el Consell de Transició

barcelona