Política

La Moncloa segueix estudiant les accions legals contra la reprovació del rei Felip VI per part del Parlament

Celaá diu que la fotografia fallida de Sánchez i el rei hagués resposta a les formacions que “utilitzen les institucions amb propòsits independentistes”

La Moncloa segueix estudiant les “mesures legals” que va prometre adoptar “en defensa de la legalitat, la Constitució i les institucions de l’Estat” després que el Parlament reprovés el passat dijous el re Felip VI pel discurs que va fer el 3 d’octubre del 2017. Fonts de l’executiu no avancen, però, quina seria la via d’aquestes mesures, ni tampoc si es dirigirien contra el Parlament a través del Tribunal Constitucional. En aquest marc, la portaveu del govern espanyol, Isabel Celaá, ha afirmat aquest dilluns que la fotografia fallida que el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, va provar de fer-se amb el rei Felip VI provocant un petit incident protocol·lari a la recepció del 12-O hagués funcionat com a resposta a la reprovació del monarca. “Una fotografia dels tres poders de l’Estat sempre és benvinguda”, ha afirmat Celaá, que ha afirmat que ella no sap “si es volia buscar o no” la fotografia dels poders de l’Estat, “però certament hi havia un incident al Parlament en relació a la reprovació del discurs del rei que va ser molt al rebuda per part del govern que considera que és una utilització de les institucions per a propòsits independentistes que no representen la societat en el seu conjunt”.

Mentrestant, el govern espanyol ha provat de restar transcendència aquest dilluns a l’incident protocol·lari. “Una anècdota elevada a categoria”, ha dit Celaá, que va ser fruit d’unes suposades indicacions equivocades per part de protocol de la Casa Reial, segons va admetre la pròpia Zarzuela en un comunicat.

L’executiu espanyol també ha apuntat que els crits que Pedro Sánchez va rebre durant la desfilada del 12-O s’emmarquen dins la llibertat d’expressió, tot i que Celaá ha apuntat en una altra direcció quan ha afirmat que el seu executiu “òbviament és conscient que a vegades els crits no són espontanis”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia