Política

Pesarrodona sabrà aviat si el jutgen per desobediència

La fiscalia ha de decidir d’aquí a deu dies si arxiva el cas o no, un cop la jutgessa ha tancat la instrucció feta d’ofici pels fets de l’1-O

El regidor de Cultura de Sant Joan de Vilatorrada, Jordi Pesarrodona (ERC), sabrà d’aquí a deu dies si la fiscalia decideix que sigui el primer càrrec que passi per un judici oral arran del referèndum de l’1-O. Aquest és el termini que ha donat la titular del jutjat de primera instància número 2 de Manresa, María Teresa Rodríguez, un cop va tancar el dia 11 la instrucció que va iniciar d’ofici contra el regidor –com també va fer amb els alcaldes de Callús i Fonollosa en presentar denúncies per lesions– i en la qual conclou que hi ha indicis d’haver participat “en un presumpte delicte de desobediència greu a l’autoritat”. La jutgessa considera que va constituir les meses electorals a l’escola Joncadella i va tancar les portes a la Guàrdia Civil i que no va complir com a càrrec públic les providències del Tribunal Constitucional de suspensió del referèndum quan hauria de tenir “no només l’obligació” de saber-les, sinó “d’acatar-les”.

Pesarrodona, que es va fer popular per la fotografia amb el nas de pallasso al costat d’un guàrdia civil el 20 de setembre de l’any passat a la conselleria de Governació, ja va veure com l’Audiència Provincial va arxivar les causes de resistència i odi per l’informe de la Guàrdia Civil pels fets de l’1-O. Dimecres va anar a declarar a Manresa en ser citat per segona vegada pel delicte de desobediència, ja que al febrer no va declarar i va presentar un recurs a l’Audiència en considerar que s’havia d’arxivar perquè es vulnerava el dret a la defensa en introduir-se conceptes no investigats fins aleshores sobre les dues resolucions del Constitucional.

L’advocat del regidor, David Casellas, explicava ahir que encara no tenien l’escrit de les conclusions de la instrucció, però que hi presentarien recurs per una sèrie de defectes. Un d’aquests seria perquè encara no havien resolt el primer recurs presentat i també perquè en la interlocutòria la jutgessa diu que Pesarrodona es va acollir al dret de no declarar i “és fals, ja que va contestar “a la pregunta genèrica de la jutgessa, la fiscalia no en va fer i va contestar les meves”. Casellas creu que el fet que no hi haguessin preguntes del ministeri fiscal pot ser un bon símptoma perquè s’acabi arxivant, però en cas contrari considera que tècnicament no “es dona un tipus penal” atribuïble a Pesarrodona, ja que “no hi havia cap ordre concreta dirigida perquè un regidor de Cultura” pogués fer efectiu el mandat del Constitucional, que anaven destinades al govern i els alts càrrecs.

Pesarrodona explicava que ha passat “un any d’infern” i que és víctima d’una “venjança” per la notorietat de la fotografia amb el nas de pallasso: “És obsessiu; em volen inhabilitat o a la presó, però em mantindré tossudament alçat.” El lletrat va explicar que en breu presentaran la querella contra qui va instruir els atestats de la Guàrdia Civil per l’1-O després de veure’s que “no tenien res a veure amb la realitat” en arxivar-se la demanda d’odi i resistència greu.

LA FRASE

És una venjança, és obsessiu. Em volen inhabilitat i a la presó, però em mantindré tossudament alçat
Jordi Pesarrodona
Regidor de Cultura de Sant Joan de Vilatorrada


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Guerra a Gaza

Un oasi de pau contra l’odi

Neve Shalom
Marc Sanabria
Cap de l’oposició a Palau-solità i Plegamans i portaveu del PSC

“La biblioteca era la punta de llança de la renovació”

Palau-solità i Plegamans
política

El govern va renovar al febrer les condicions per al Hard Rock

barcelona
estat espanyol

Europa reacciona a la “bomba a Espanya” de la possible dimissió de Sánchez

barcelona
ESTAT ESPANYOL

Rovira empatitza amb Sánchez i li recorda que ella és a l’exili

BARCELONA
estat espanyol

Puigdemont anima Sánchez a presentar una qüestió de confiança

barcelona
estat espanyol

Feijóo acusa Sánchez de desistiment de funcions i de victimitzar-se

barcelona
estat espanyol

Yolanda Díaz dona suport a Sánchez i crida a “defensar la democràcia”

barcelona
estat espanyol

Rufián: “Malgrat tot, avui només es pot donar suport a Pedro Sánchez”

barcelona