Política

Rufián: “Demanem a Pedro Sánchez que faci política i no de carceller”

El diputat d’ERC assegura que hi ha “molts mecanismes” per fer un “gest de categoria”

Elogia el paper d’Ana Pastor com a presidenta del Congrés assegurant que “intenta ser justa

El diputat d’ERC al Congrés Gabriel Rufián ha demanat al president del govern espanyol, Pedro Sánchez, que faci política i no de “carceller”. En una entrevista a Rac 1, Rufián ha responsabilitzat Sánchez de decidir juntament amb l’expresident Mariano Rajoy i amb el líder de Cs Albert Rivera l’empresonament dels líders independentistes. Rufián creu que les reunions entre Rajoy, Sánchez i Rivera poc abans de la decisió judicial no van ser per casualitat ni per parlar de les vacances. Rufián ha carregat contra el primer secretari del PSC, Miquel Iceta, a qui ha acusat de no dir el mateix en públic i en privat i ha avisat que “el cinisme en política és molt perillós”. Sobre els pressupostos, ha insistit en demanar un “gest de categoria” tot defensant que hi ha “molts mecanismes” per fer-lo.

Rufián ha responsabilitzat Sánchez de presidir un govern que té nou líders independentistes a la presó i ha considerat que la decisió del jutge Llarena va ser dictada des de la Moncloa. El diputat d’ERC s’ha referit a les reunions que Rajoy va mantenir per separat amb Sánchez i Rivera poc abans que es donés a conèixer la decisió judicial. “Sánchez va estar a la Moncloa amb Rivera i Rajoy i va decidir que 9 persones anessin a la presó”, ha afirmat taxativament Rufián.

Amb la situació actual, Rufián creu que no hi haurà pressupostos amb ERC perquè “el temps que han robat als presos no val 2.200 milions d’euros” i perquè no es pot trair la gent que va votar el partit de Junqueras.

Segons Rufián, en la reunió de divendres passat a Lledoners, Junqueras va dir al líder de Podem, Pablo Iglesias, que s’havia de produir un “gest de categoria” per negociar els pressupostos. El diputat d’ERC ha afegit que “hi ha molts mecanismes” perquè l’Estat es mogui i ha assenyalat la fiscalia, l’advocacia general de l’Estat o possibles declaracions dels ministres de l’Interior i de Justícia.

Rufián ha manifestat que se sent més pròxim de la CUP que de JxCat i ha elogiat el paper d’Ana Pastor com a presidenta del Congrés assegurant que “intenta ser justa”. En aquest sentit, ha apostat per copiar aquest model al Parlament i ha afegit que el diputat de Cs Carlos Carrizosa “no duraria ni 3 minuts” a l’hemicicle.

Pel que fa a les seves relacions amb altres polítics, Rufián ha assegurat que Rivera no li dirigeix la paraula i que es penedeix de la relació distant que va mantenir amb Xavier Domènech quan aquest era diputat al Congrés. “Vaig ser injust i no ens vam entendre”, ha afegit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Elisabeth Megias
Alcaldessa de Tordera (Junts)

“Volem fer canvis estructurals i de pes dins de l’Ajuntament”

Tordera
Nil Papiol
Alcalde d’Hostalric (Sumem per Hostalric)

“Els ingressos per turisme han pujat un 28% en tres anys”

Hostalric
política

La CE tindrà en compte l’aval de la Comissió de Venècia a l’amnistia

madrid
Les Preses

Desmenteixen l’autoria de Les Preses 2020-2030

Les Preses
Kenya

El cap de l’Exèrcit mor en un accident d’helicòpter

Barcelona
país basc

L’Audiencia Nacional tramita una denúncia contra Otegi

barcelona
escòcia

Acusen el marit de Nicola Sturgeon de malversació de fons

barcelona
Pròxim Orient

Els EUA veten l’admissió de Palestina com a membre de ple dret de l’ONU

Barcelona
Estats Units

Descartat un segon jurat del judici contra Trump a Nova York

Barcelona