Política

Puja a Califòrnia el nombre de desapareguts pel foc

El governador insta Trump a desemborsar fons federals per a la zona afectada

El foc continua sense treva a Califòrnia. Les autoritats i els serveis d’emergències van elevar ahir fins a 228 el balanç de persones desaparegudes a la zona afectada per l’incendi gegantí que crema des de dijous passat al nord d’aquest estat de la costa oest i que, juntament amb un altre foc més al sud –conegut com a Woolsey–, ja ha provocat almenys 31 morts. Amb la persistència de vents que amenaçaven de propagar les flames, el governador de Califòrnia, Jerry Brown, va instar el president dels EUA, Donald Trump, a declarar l’àrea zona catastròfica, un reconeixement que implicaria el desemborsament de més fons federals d’emergència.

La crida va arribar l’endemà que Trump amenacés de tallar finançament a Califòrnia i atribuís els focs a una gestió forestal deficient. Harold Schaitberger, president de l’Associació Internacional de Bombers, va qualificar de “temeraris i insultants” els comentaris del president republicà. Mentrestant, les tasques de recerca van continuar ahir. Segons la informació del Departament de Bombers del comtat de Butte, l’incendi, batejat com a Camp Fire, s’ha cobrat la vida d’almenys 29 persones, ha deixat ferits tres bombers i ja ha arrasat una superfície de prop de 45.000 hectàrees, 6.450 habitatges i 260 comerços.

El xèrif del comtat va precisar que els últims sis cossos sense vida van ser trobats a la localitat de Paradise. El Camp Fire, contingut en un 25%, ha arrasat gairebé per complet Paradise –de 26.000 habitants–, a uns 280 quilòmetres al nord-est de l’àrea de la badia de San Francisco, on, des de dijous, es manté activada l’alerta roja per la presència de fum en l’aire.

La premsa nord-americana coincidia a destacar ahir que aquest incendi és dels més mortífers que ha viscut Califòrnia –l’estat més poblat dels EUA–, juntament amb el de Griffith Park, a Los Angeles, el 1933 (29 morts), i el d’Oakland Hills, el 1991 (25). Les flames d’aquests darrers dies han obligat a evacuar centenars de milers d’habitants, incloent-hi famosos que han perdut les seves mansions. Tot i que la sequera ha afluixat una mica, continua sent anormalment alta a Califòrnia i la vegetació seca actua com un combustible que alimenta les flames.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Manos Limpias admet que la seva denúncia es basa només en informacions periodístiques

Barcelona
política

Illa diu que respecta el “parèntesi” de Sánchez i crida els socialistes a la “resistència”

barcelona
política

Jordi Pujol : “Ara toca Junts, votaré Puigdemont”

barcelona
Guerra a Gaza

Un oasi de pau contra l’odi

Neve Shalom
Marc Sanabria
Cap de l’oposició a Palau-solità i Plegamans i portaveu del PSC

“La biblioteca era la punta de llança de la renovació”

Palau-solità i Plegamans
política

El govern va renovar al febrer les condicions per al Hard Rock

barcelona
estat espanyol

Europa reacciona a la “bomba a Espanya” de la possible dimissió de Sánchez

barcelona
ESTAT ESPANYOL

Rovira empatitza amb Sánchez i li recorda que ella és a l’exili

BARCELONA
estat espanyol

Puigdemont anima Sánchez a presentar una qüestió de confiança

barcelona