Política

Turquia

L’àudio del cas Khashoggi apunta al príncep saudita

Un membre del comando que va assassinar el periodista Jamal Khashoggi va instar un superior per telèfon que “digués al seu cap” que els agents havien complert la seva missió, fet que apuntaria al príncep saudita Mohammed bin Salman, segons diu The New York Times a partir de l’àudio al qual va tenir accés la CIA. L’enregistrament, compartit el mes passat amb la CIA, és vist pels membres dels serveis secrets nord-americans com una de les proves més sòlides que vincularien el príncep saudita amb l’assassinat de Khashoggi. Tot i que el príncep no s’esmenta pel seu nom, els oficials dels serveis secrets que han escoltat l’enregistrament creuen que “el seu cap” era una referència al príncep Mohammed.

Els serveis secrets trucs han traslladat als seus homòlegs nord-americans que creuen que Maher Abdulaziz Mutreb, un dels 15 saudites que haurien estat enviats a Istanbul per assassinar Khashoggi i que és un oficial de seguretat que viatjava amb freqüència amb Mohammed bin Salman, era qui parlava amb un dels ajudants del príncep.

El govern de Turquia va confirmar ahir que va compartir amb diversos governs, entre els quals el francès, els enregistraments d’àudio i les transcripcions relatives a l’assassinat del periodista. El president turc, Recep Tayyip Erdogan, va afirmar que un oficial dels serveis secrets de l’Aràbia Saudita s’havia horroritzat quan va escoltar l’enregistrament. “Això només ho pot haver fet algú que ha pres heroïna”, va dir sorprès el membre dels serveis secrets, segons Erdogan. També va explicar que van discutir sobre el cas durant el sopar a París amb els seus homòlegs nord-americà, Donald Trump, i francès, Emmanuel Macron, i amb la cancellera alemanya, Angela Merkel. “Els serveis secrets turcs no han amagat res. Hem deixat escoltar els enregistraments a tots el qui ho han volgut, inclosos els saudites, els EUA, França, Canadà, Alemanya i el Regne Unit”, va explicar el president de Turquia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Junts presenta els candidats del Ripollès

ripoll
guerra a gaza

Qatar diu que està revaluant el seu paper com a mediador

barcelona
política

Illa rebutja ser investit amb els vots de Vox

barcelona
croàcia

Els conservadors tornen a guanyar les eleccions, però ho tindran difícil per governar

barcelona
societat

Manifest en suport de Puigdemont amb 250 personalitats

barcelona
Iñaki Soto
Director del diari Gara

“El model del PNB està esgotat, necessita un relleu”

Barcelona
política

Collboni no obté suport per al PAM i no es tramitarà

barcelona
Guerra a Europa

Els líders de la UE destaquen la urgència de dotar Kíiv de sistemes antiaeris

Barcelona
estats units

Els EUA restableixen les sancions contra el petroli i el gas de Veneçuela

barcelona