Política

La policia alerta sobre ‘el silenci’ de Tarragona del dia 22

La Policía Nacional celebra la seva diada a la parròquia on hi ha la concentració diària

Els organitzadors la mantenen

La Policía Nacional ha advertit als impulsors de la iniciativa Silenci contra la repressió, per la llibertat, rebel·leu-vos contra la injustícia, que cada dia de dilluns a divendres es concentren davant dels jutjats de Tarragona, a l’entrada de la parròquia de Sant Pau, per reclamar a jutges, fiscals i policies que no callin davant de la repressió que pateix Catalunya, que el dijous 22 no hi portin les seves habituals pancartes de protesta ja que aquell dia el cos policial celebrarà la seva diada en aquesta parròquia.

Un dels veïns que assisteixen a les concentracions, iniciades l’11 de juny passat, Lluís Pastrana, ha explicat: “Vam dur el suggeriment policial a l’assemblea i aquesta va decidir fer l’acció igual.” L’acció consisteix en una concentració entres les nou del matí i les dues del migdia, però l’acció principal té lloc entre les dotze del migdia i dos quarts d’una, quan protesten en estricte silenci. Aquest cop, però, plantegen ampliar l’acció i han convocat a instal·lar la seva paradeta habitual un quart d’hora abans, a tres quarts de nou del matí, però també a fer dos moments d’estricte silenci en lloc d’un: el primer tindria lloc a tres quarts d’onze del matí, ja que l’acte institucional de la Policía Nacional inclou l’ofici a la parròquia a les onze del matí, i un altre a tres quarts d’onze del matí, a la sortida de l’ofici.

El col·lectiu Silenci, Rebel·leu-vos també ha informat que en el primer silenci del dia estaran acompanyats per membres de Taca d’Oli. Taca d’Oli és la unió de grups d’avis i àvies d’arreu del país sorgida de la iniciativa dels Avis i Àvies per la Llibertat de Reus, i té com objectiu denunciar la repressió exercida per l’Estat espanyol i l’existència de presos polítics i exiliats. A hores d’ara, Taca d’Oli ja reuneix els col·lectius d’aquesta mena de més d’una vintena de pobles d’arreu del Principat, des del Masnou fins a Mataró o Balaguer.

No de Campdepadròs

El secretari primer de la mesa del Parlament per Junts per Catalunya, Eusebi Campdepadròs, ha fet públic aquest dies a Twitter que ha rebutjat la invitació per assistir al Dia de la Policia a la ciutat de Tarragona. Campdepadròs, diputat per la circumscripció de Tarragona, indica en la seva carta de resposta que l’actuació de la Policía Nacional a Tarragona i altres punts del país l’1-0 indica que aquest cos policial “no pot ser considerat una policia moderna i democràtica“ i “que la seva presència a Catalunya només es manté en qualitat de forces d’ocupació”.

LA DATA

22/11
és el dia
que ha triat la Policía Nacional per celebrar el ja passat Dia de la Policia a Tarragona.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Jon O. Urain
Editor de política de ‘Berria’

“EH Bildu ja és una alternativa de govern al País Basc”

Barcelona
Carles Puigdemont
Candidat de Junts+Puigdemont per Catalunya

“Si hi ha una majoria simple però sòlida hem d’intentar governar”

Perpinyà
Eugeni Pibernat i Roig
Portaveu de Tots per Begur i Esclanyà (TxBE) i cap de l’oposició local

“Sense nous permisos d’obres no hi ha marge per invertir”

Begur
estats units

Desenes de detinguts en la Universitat Yale contra la guerra a Gaza

barcelona
guerra a gaza

Detinguts dos palestins a Jerusalem per atropellament

barcelona
unió europea

Brussel·les amenaça de suspendre TikTok Lite a Espanya i França

barcelona

Boadas defensa que la Casa Pastors sigui un centre obert a la ciutadania

girona

Xavier Garcia Albiol, ingressat per una arrítmia

Badalona
regne unit

Sunak anuncia deportacions a Ruanda en deu o dotze setmanes

barcelona