Política

Iglesias: “El 3-O comprometrà el futur de la monarquia”

El líder de Podem considera que les eleccions generals poden arribar “molt abans del que es pensa”

Pablo Iglesias veu una reforma de l’Estatut com una “pantalla superada” i aposta perquè qualsevol solució sigui votada pels catalans

El secretari general de Podem, Pablo Iglesias, considera que el discurs del rei Felip VI el 3 d’octubre de l’any passat sobre la situació a Catalunya va comprometre la monarquia fins al punt “de deixar de ser un símbol de consens per convertir-se un símbol de la dreta”. I és que, segons ha assegurat aquest divendres a El Matí de Catalunya Ràdio, “és una institució que agrada molt a la dreta espanyola, però a la resta no”. Més encara. S’ha mostrat convençut que el 3-O “comprometrà el futur de la monarquia”.

“Qui pren les decisions polítiques a Casa Real es va equivocar. Algú va fer creure al rei que el 3-O seria el seu 23-F i va ser tot el contrari”, ha argumentat. A més, al seu entendre, Felip VI va representar aquell dia “la judicialització de la política, una idea tremendament perillosa”.

Iglesias ha explicat també que en els dies previs al referèndum de Catalunya va parlar amb el president Mariano Rajoy “per evitar la repressió de l’1-O”. “Ell estava molt incòmode, i va tenir moltes pressions per aplicar un 155 molt més llarg”, ha dit.

En aquest context, ha afirmat que una reforma de l’Estatut de Catalunya és una “pantalla superada” i ha apostat perquè qualsevol solució sigui votada pels catalans. “Qualsevol solució passa perquè els catalans votin què volen ser”, ha afirmat.

D’altra banda, no ha descartat que hi hagi eleccions espanyoles abans de les municipals del maig i preveu que els comicis poden ser “molt aviat”.

Així, Iglesias ha admès que no és impossible però sí “molt difícil” que PDeCAT i ERC donin suport als pressupostos i ha qüestionat que Pedro Sánchez pugui continuar governant. “No creiem que sigui sensat governar per decret a Espanya. Podem tenir eleccions molt abans del que la gent s’imagina per la pressió. Sánchez vol governar per decret, però una cosa és voler i una altra poder”, ha indicat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Guerra a Gaza

Un oasi de pau contra l’odi

Neve Shalom
Marc Sanabria
Cap de l’oposició a Palau-solità i Plegamans i portaveu del PSC

“La biblioteca era la punta de llança de la renovació”

Palau-solità i Plegamans
política

El govern va renovar al febrer les condicions per al Hard Rock

barcelona
estat espanyol

Europa reacciona a la “bomba a Espanya” de la possible dimissió de Sánchez

barcelona
ESTAT ESPANYOL

Rovira empatitza amb Sánchez i li recorda que ella és a l’exili

BARCELONA
estat espanyol

Puigdemont anima Sánchez a presentar una qüestió de confiança

barcelona
estat espanyol

Feijóo acusa Sánchez de desistiment de funcions i de victimitzar-se

barcelona
estat espanyol

Yolanda Díaz dona suport a Sánchez i crida a “defensar la democràcia”

barcelona
estat espanyol

Rufián: “Malgrat tot, avui només es pot donar suport a Pedro Sánchez”

barcelona