Política

Echenique avisa PSOE i independentistes que si hi ha eleccions a l’Estat hi ha el “perill” de virar a “l’extrema dreta”

El secretari d’Organització de Podem creu que el sobiranisme “s’equivoca barrejant” els pressupostos del govern espanyol amb la situació dels presos

El secretari d’Organització de Podem, Pablo Echenique, ha avisat aquest diumenge, en una entrevista a El Suplement de Catalunya Ràdio, que si no s’aproven els pressupostos de l’Estat i s’acaba anant a unes eleccions a les Corts Generals hi ha el “perill” que acabi havent-hi un viratge polític cap a “l’extrema dreta”.

“Si no hi ha pressupostos, Pedro Sánchez hauria de convocar eleccions i seria un escenari perillós. Estem veient com els discursos de Bolsonaro o Trump s’apoderen de partits de dretes que s’acosten a l’extrema dreta. I si això passa i no hi ha majoria progressista amb els partits catalans i bascos, podem anar a una involució de drets democràtics a Espanya”, ha explicat.

És per això que Echenique aposta perquè PSOE, Podem, els nacionalistes bascos i els independentistes catalans donin suport als pressupostos de Pedro Sánchez, evitant així que s’acabin convocant comicis de manera prematura.

En aquest sentit, ha pressionat socialistes i sobiranistes perquè acabin pactant els comptes. “Perquè si no hi ha pressupostos, Sánchez ha de convocar eleccions”. “Seria el més sensat, és la llei més important de l’any i en aquest cas de la legislatura”, ha afegit.

Als independentistes catalans també s’ha volgut dirigir Echenique per reclamar que no vinculi la solució al conflicte de Catalunya i la situació dels presos amb l’aprovació dels pressupostos de l’Estat.

“S’equivoquen els partís independentistes barrejant les dues coses. I ho diuen els presos també, que no volen ser moneda de canvi. I això té sentit. Estem parlant de la llibertat de gent que no han comés delictes violents i és evident que se’ls acusa amb un relat fals. I posar al mateix nivell això que uns pressupostos, per més importants que siguin, no són coses equiparables. Si podem separar els dues coses, que operen en plans diferents, no hi haurà d’haver cap motiu per pujar SMI als catalans i que es reverteixi la barbaritat que s’ha fet amb els presos catalans”, ha sentenciat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Paneque i Puga obren la campanya fent una defensa de la democràcia

l’escala
política

Arrenca la cursa per guanyar i, sobretot, sumar una majoria

barcelona
política

Illa se solidaritza amb Sánchez i fa una crida a la “resistència col·lectiva”

sabadell
haití

Dimiteix el primer ministre i es constitueix el Consell de Transició

barcelona

ERC diu que és l’única que treballa per la llibertat de Catalunya i la millora de la gent

girona

Vergés: “Amb el lideratge de Puigdemont recuperarem el bon govern”

girona
estats units

Més universitaris detinguts a Los Angeles en protestes propalestines

barcelona
POLíTICA

L’extrema dreta rebenta un debat electoral a Barcelona

barcelona
guerra a gaza

El Gabinet de Guerra israelià es reuneix a Tel-Aviv per a tractar la invasió de Rafah

barcelona