Política

L’exèrcit no participarà en el Saló de l’Ensenyament de Barcelona

PP i Cs han criticat la decisió del ministeri a qui acusen de cedir als seus “socis nacionalistes”

Després de les queixes manifestades en edicions anteriors per l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, el ministeri de Defensa ha decidit que no participarà en la pròxima edició del Saló de l’Ensenyament de Barcelona, que se celebrarà el mes de març del 2019 a Barcelona.

L’exèrcit participava amb un estand de manera continuada des de l’any 2001. L’objectiu segons fonts militars era informar els estudiants sobre l’exèrcit espanyol i intentar reclutar-los de cara al futur. Aquest estand sempre havia causat polèmica i havia estat criticat tant des de l’Ajuntament de Barcelona com des de la Generalitat per la idoneïtat de la seva presència en un espai com el Saló de l’Ensenyament.

L’alcaldessa Ada Colau, que ja va comentar públicament el 2016 i a un comandament de l’exèrcit la seva preferència per no tenir l’exèrcit al Saló de l’Ensenyament, no ha volgut valorar la decisió aquest dilluns perquè encara no tenia la notificació oficial. No obstant això, ha recordat que es tracta d’una “vella demanda” que té el suport de la Generalitat i el Parlament.

La decisió ha estat ràpidament criticada tant pel Partit Popular, que ha exigit una rectificació immediata, com per Ciutadans, que l’atribueix a una “cessió” del Govern als seus “socis nacionalistes”.

Pels populars, aquesta absència suposa un “menyspreu absolut” a les Forces Armades i recorda l’“extraordinari treball” que han realitzat en altres edicions. Segons apunta, en l’última edició del certamen van passar per l’estand de l’exèrcit més de vuit mil joves per interessar-se pels estudis militars.

Per la seva banda, Cs ha presentat avui una pregunta per escrit al Congrés per conèixer-ne els motius, i considera que es tracta d’“una decisió sense precedents que no fa més que secundar el desig manifestat per l’alcaldessa de Barcelona en anteriors edicions. Cs també recorda que ja en l’edició del 2016 l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, va aprofitar “la presència dels mitjans de comunicació i en un gest d’humiliació i menyspreu, va advertir un dels representants de les Forces Armades el seu desig que no tinguessin presència al Saló «pel tema de separar espais»”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

guerra a europa

Rússia colpeja la infraestructura energètica ucraïnesa

barcelona
guerra a europa

Un avió de combat rus s’estavella prop de Sebastòpol, a Crimea

barcelona
POLÍTICA

Jaume Veray serà el candidat del PP per Girona

GIRONA
sud-àfrica

La comissió electoral exclou l’expresident Zuma de la cursa electoral

barcelona
portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió