Política

El Congrés es rendeix a Oliva en un sentit homenatge

Pastor proposarà que la delegada d’El Punt Avui a Madrid rebi el premi Josefina Carabias

Col·locarà un recordatori al racó del pati que va fer emblemàtic en els seus vint anys a Madrid

Aplaudiments en la cerimònia a Madrid, en la de Torà i, no podia ser d’una altra manera, més aplaudiments ahir al Congrés. La cambra baixa va retre ahir un emotiu homenatge a la delegada d’El Punt Avui a Madrid, Montse Oliva, traspassada als 52 anys la matinada del 21 d’octubre. El reconeixement a la periodista de Torà (Segarra) va ser promogut per la presidenta del Congrés, Ana Pastor, i per l’Associació de Periodistes Parlamentaris (APP), en què Oliva va participar activament en els seus vint anys a Madrid. L’APP ja va acordar que el premi Cronista de l’Any passi a rebre aquest 2018 el nom de “premi Montse Oliva”, i ahir Pastor va anunciar que proposarà als grups que el pròxim guardó Josefina Carabias, que reconeix la tasca periodística, sigui per a Oliva. I que posaran un recordatori per a les noves generacions –per a les que la coneixien no caldrà– al racó del pati del Congrés on la delegada d’El Punt Avui a Madrid sempre s’asseia a fumar.

Com els anteriors, el d’ahir va tornar a ser un acte preciós en memòria d’una persona per a la qual no s’esgoten els qualificatius. Neta, noble, sincera, treballadora, empàtica, generosa, professional com poques... va ser, en definitiva, un homenatge a “una persona normal” extraordinària, com la van recordar, a més de Pastor, el seu marit, Amat Carceller, i les periodistes María Rey, Anabel Díez i Elisenda Guardino. Una de les intervencions més emotives va ser la del company d’El Punt Avui a Madrid, David Portabella, amb qui va formar un tàndem perfecte durant els darrers tretze anys. El periodista va recordar la feina compartida i va fer esbossar un somriure als presents fent memòria de la naturalitat amb què la de Torà provocava “el moment màgic” en què diputats i ministres li ho acabaven explicant tot mentre fumava al pati del Congrés. A l’acte, multitudinari, hi van assistir, entre altres, Alfredo Pérez Rubalcaba, Alícia Sánchez-Camacho, Carles Campuzano, Joan Olòriz, Rafael Simancas i Ignacio Prendes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Viñas afirma que ERC no abandona un govern “a les primeres de canvi”

llagostera
Pròxim Orient

Almenys cinc morts en una batuda israeliana a Cisjordània

Barcelona
Política

El jutge obre una línia d’investigació secreta per l’espionatge d’Aragonès amb Pegasus

barcelona
Guerra a europa

L’OTAN es compromet a enviar més defenses aèries a Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Els EUA sancionen un activista ultra israelià aliat del ministre Ben Gvir

barcelona
GIRONA

Junts aposta per la “simplificació administrativa” amb una finestreta única

GIRONA
BESCANÓ

La CUP defensa que la central hidroelèctrica de Vilanna passi a ser pública

BESCANÓ
guerra a europa

Almenys nou morts en un atac massiu rus de míssils i drons contra Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Un ministre israelià insinua que l’atac a l’Iran ha estat “dèbil”

barcelona