Política

Sánchez demana disculpes per “l’espectacle” del Congrés

Considera “inacceptables” els “gestos” d’ERC cap a Borrell

Emplaça tots els grups a demanar també disculpes i no repetir les imatges d’aquest dimecres

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha demanat “disculpes” aquest dimecres en nom de la política per “l’espectacle” que s’ha viscut en les últimes jornades al Congrés dels Diputats, on aquest dimecres hi ha hagut un enfrontament entre el portaveu d’ERC, Gabriel Rufián, i el ministre d’Exteriors, Josep Borrell, que ha culminat amb l’expulsió del ple del primer i una denúncia d’escopinada de Borrell cap a un representant d’ERC. Sánchez s’ha “solidaritzat” amb Borrell, que “ha hagut de suportar paraules i gestos inacceptables”, i ha demanat “moderació” a la cambra. “Crec que és el moment que tots i totes fem una reflexió”, ha afirmat en un escrit a Facebook.

“Avui al Congrés s’han dit i fet coses terribles. No és la primera vegada. Jo mateix he estat objecte paraules grosses i insults greus fa poques setmanes”, ha escrit el president en un missatge on demana a la classe política espanyola que “demani disculpes a la societat”. “Jo com a president del govern i com a màxim responsable polític del nostre país ho faig. Demano disculpes a la societat”, escriu.

Sánchez, que ha agraït a la presidenta del Congrés “les seves paraules i la seva defensa de la moderació” ha apuntat que “és el moment que tots fem una reflexió”, i “en especial els diputats i diputades que utilitzen la paraula per insultar i no per dialogar”. “Amb les seves actuacions no només es desqualifiquen a ells mateixos, també debiliten la dignitat d’una institució tan important com és el Congrés dels Diputats i de la mateixa democràcia”.

En aquest sentit recorda que “l’espectacle” d’aquest dimecres “i d’altres dies” siguin quins siguin els protagonistes i els responsables “ens afecta a tots i totes”. “Els diputats de tots els grups polítics i els membres del govern tenim la més important i honorable missió que pot tenir un ciutadà: representar i defensar els interessos del conjunt de la societat que vota cada quatre anys perquè ho fem així”, sosté. Segons Sánchez, els diputats “hem d’estar a l’alçada”, perquè “no estar-ho significa decebre la ciutadania”.

Per això alerta dels perills per a la democràcia que representa la desafecció de la ciutadania respecte als seus representants i institucions. “El que ha passat avui camina en aquesta direcció”, adverteix abans de “fer una crida a tots els representants polítics perquè des de la defensa dels ideals i principis de cadascú treballem perquè els debats sempre siguin tranquils i constructius”. “Els espanyols no mereixen altra cosa”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estat espanyol

Europa reacciona a la “bomba a Espanya” de la possible dimissió de Sánchez

barcelona
ESTAT ESPANYOL

Rovira empatitza amb Sánchez i li recorda que ella és a l’exili

BARCELONA
estat espanyol

Puigdemont anima Sánchez a presentar una qüestió de confiança

barcelona
estat espanyol

Feijóo acusa Sánchez de desistiment de funcions i de victimitzar-se

barcelona
estat espanyol

Yolanda Díaz dona suport a Sánchez i crida a “defensar la democràcia”

barcelona
estat espanyol

Rufián: “Malgrat tot, avui només es pot donar suport a Pedro Sánchez”

barcelona
Estat Espanyol

Podem fa costat a Sánchez i denuncia una persecució

barcelona

Sánchez es planteja renunciar després de l'acusació contra la seva dona

Barcelona
Política

Mor Joan Casas Montaña, exalcalde de Cornellà del Terri