Política

ERC vol la dimissió de Borrell i el PdeCat, una disculpa per la falsa escopinada al Congrés

Salvador reitera que l’escopinada no va existir i acusa el ministre de “mala fe”

Campuzano demana “respecte” i evitar la “desqualificació personal i l’insult” en el debat polític

El portaveu adjunt d’ERC, Gabriel Rufián, ha assegurat aquest dijous que no hi va haver escopinada aquest dimecres al Congrés i que el ministre Borrell hauria de “dimitir” per “mentir”. “Aquí hi ha 155 càmeres i les 155 han demostrat que el meu company Jordi Salvador no va escopir ningú i tothom ho sap”, ha dit als passadissos del Congrés. En aquest sentit, ha apuntat que no se sent al·ludit per les paraules del president del govern espanyol, Pedro Sánchez, sobre la necessitat de reflexionar i rebaixar la crispació al Congrés. “Espero que ho digui pel seu hooligan de Societat Civil Catalana i mentider”, ha afirmat en referència al ministre d’Exteriors, que “ahir va posar la diana a un company sabent perfectament que era mentida”. Segons Rufián, tot plegat és fruit del fet que ERC respon “cada vegada que ens diuen colpistes a nosaltres que tenim president afusellat per colpistes”, perquè “el que volen és que mirem al sostre i ens deixem fer”, però “no: plantarem cara”.

El diputat d’ERC acusat torna a negar els fets

El diputat d’ERC Jordi Salvador ha tornat a negar l’acusació de Josep Borrell d’haver-li escopit i ha dit que el ministre va actuar com “un jugador de futbol que simula una acció que no ha passat”, i ha afegit que diversos diputats del PSOE li han enviat missatges admetent que el fet no va existir.

En declaracions als periodistes al Congrés, Salvador ha afirmat que el ministre d’Afers Estrangers va actuar amb “mala fe” en posar-li en la “diana”, i ha relatat que té el seu correu personal “col·lapsat amb gent insultant”.

El diputat republicà ha considerat que Borrell “hauria de demanar disculpes”, després de reiterar que “en cap moment” ahir va escopir ni li va fer “absolutament res”.

El PdeCat demana respecte

El portaveu del PDeCAT al Congrés, Carles Campuzano, no té “cap dubte” que no es va produir l’escopinada denunciada ahir en el ple pel ministre d’Afers Estrangers, Josep Borrell, i per això ha demanat al ministre que es disculpa per fer “aquesta falsa acusació”.

En declaracions als passadissos del Congrés i preguntat per la tensa sessió d’ahir a la Cambra Baixa, Campuzano ha reclamat que s’eviti la “desqualificació personal i l’insult” en el debat polític.

Sobre si comparteix les paraules del president del Govern, Pedro Sánchez, que va reclamar les disculpes del líder del PP, Pablo Casado, i del diputat d’ERC, Gabriel Rufián, Campuzano ha reconegut que comparteix algunes de les posicions de Rufián, encara que li ha demanat, com a Casado, que respecti les “raons” i els “sentiments dels altres”.

“Sense aquest respecte no hi ha democràcia ni solució als conflictes polítics”, ha alertat.

Davant d’aquest escenari de crispació, Campuzano confia que els grups recapacitin sobre les reflexions expressades ahir per la presidenta del Congrés, Ana Pastor, apel·lant al respecte polític, i siguin capaços de defensar “amb contundència” però amb educació les seves posicions.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estat espanyol

Europa reacciona a la “bomba a Espanya” de la possible dimissió de Sánchez

barcelona
ESTAT ESPANYOL

Rovira empatitza amb Sánchez i li recorda que ella és a l’exili

BARCELONA
estat espanyol

Puigdemont anima Sánchez a presentar una qüestió de confiança

barcelona
estat espanyol

Feijóo acusa Sánchez de desistiment de funcions i de victimitzar-se

barcelona
estat espanyol

Yolanda Díaz dona suport a Sánchez i crida a “defensar la democràcia”

barcelona
estat espanyol

Rufián: “Malgrat tot, avui només es pot donar suport a Pedro Sánchez”

barcelona
Estat Espanyol

Podem fa costat a Sánchez i denuncia una persecució

barcelona

Sánchez es planteja renunciar després de l'acusació contra la seva dona

Barcelona
Política

Mor Joan Casas Montaña, exalcalde de Cornellà del Terri