Política

La policia abat el sospitós de l’atemptat al mercat de Nadal d’Estrasburg

Chérif Chekatt, de 29 anys, va disparar contra tres policies quan el volien detenir

L’operació es va fer al barri on dimarts li havien perdut la pista

Final de l’escapada del presumpte autor de l’atemptat d’Estrasburg. Chérif Chekatt, de 29 anys, va ser abatut ahir a la nit en el mateix barri residencial de la capital alsaciana on li havien perdut la pista dimarts a la nit. Després de 48 hores sense rastre del suposat responsable de l’atac al mercat de Nadal d’Estrasburg, on van morir tres persones, la policia francesa va “neutralitzar-lo” cap a les 9 de la nit després que Chekatt disparés contra tres agents que volien detenir-lo i que van respondre abatent-lo.

A primera hora de la tarda d’ahir, unitats d’elit de la policia francesa van participar en una important operació al barri de Neudorf, on el presumpte autor va amagar-se dimarts a la nit després d’haver marxat del centre de la ciutat amb un taxi. Ben armats i equipats amb escuts, els agents havien inspeccionat de forma metòdica els domicilis. Segons van informar fonts policials a la cadena francesa BFM TV, Chekatt va interpel·lar una dona i aquesta va avisar la policia en veure que estava ferit.

Les autoritats franceses van fer abans-d’ahir una crida a testimonis per localitzar-lo. Chekatt, de nacionalitat francesa i d’origen marroquí, era un vell conegut de les forces de l’ordre. L’havien condemnat en 27 ocasions per delictes comuns, com ara robatoris o agressions violentes, i havia complert penes de presó a França, Alemanya i Suïssa. Des del 2016, els serveis antiterroristes francesos l’havien fitxat per “radicalització”. No obstant això, el seu advocat a Alemanya, Thomas Röder, ahir va dir: “Vaig tenir la impressió que la religió no tenia una gran importància en la seva vida.” Segons va assegurar ahir l’agència de propaganda Amaq, Chekatt era un “soldat” d’Estat Islàmic.

El balanç de víctimes de l’atemptat és de 3 morts i 12 ferits, tres d’ells en estat molt greu. Entre les víctimes hi hauria un mecànic d’origen afganès, un antic empleat del banc Crédit Agricole, assassinat en sortir d’un restaurant on havia sopat amb la seva dona i el seu fill, i un turista tailandès .

Macron usa l’atac per frenar els ‘armilles grogues’

Pot semblar una paradoxa, però el tràgic atemptat de dimarts a Estrasburg, amb tres morts, ha permès respirar al president Macron davant la pressió dels armilles grogues. El portaveu de l’executiu, Benjamin Griveaux, va defensar que seria “raonable no manifestar-se” demà, en el que seria el cinquè dissabte de protestes d’aquest moviment d’indignació que ara mostra símptomes d’esgotament i de fortes divisions internes. La proposta va indignar els partits de l’oposició que simpatitzen amb els armilles grogues i que acusen el govern de “l’elecció cínica d’utilitzar el drama per amagar la crisi”, en paraules d’Olivier Faure, líder del PS. Faure va criticar també el president de l’Assemblée Nationale per haver decidit celebrar, ahir, el debat de la moció de censura. Amb una cambra mig buida, la moció, presentada per l’esquerra arran de la crisi dels armilles no va ser adoptada en obtenir només el suport de 70 dels 577 diputats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estat espanyol

La parella d’Ayuso va proposar al fiscal acceptar 8 mesos de presó pel frau fiscal

barcelona
guerra a gaza

L’ONU demana investigar les fosses comunes trobades en els hospitals de Gaza

barcelona
política

Vergés (Junts) reivindica la llengua catalana a la Diada de Sant Jordi

sant feliu de guíxols
unió europea

L’Eurocambra avala les noves regles fiscals que han de reduir el dèficit i el deute

barcelona
política

El TC avala Puigdemont de candidat contra el recurs de Cs

barcelona
regne unit

Sunak anuncia un augment de la despesa en defensa

barcelona
guerra a europa

Hezbol·là ataca amb drons una caserna israeliana a 15 quilòmetres de la frontera

barcelona
Unió Europea

L’Eurocambra aprova el ‘dret a reparar’ per a estendre la vida útil de béns

barcelona
estat espanyol

L’AN reobre la causa de l’espionatge a Sánchez amb Pegasus

barcelona