Política

El PP tem un 155 de Sánchez previ a un superdiumenge 26-M

Creu que vol les generals amb les autonòmiques

La repetició del 155 seria el preu a uns barons que parlen d’ il·legalitzar partits

Tot i que Pedro Sánchez trasllada als seus barons que vol esgotar la legislatura fins al 2020 i que el manxec Emiliano García- Page veu la seva fi a la tardor del 2019, el PP no s’ho creu i sosté que el president té incentius per fer coincidir les generals amb les autonòmiques i locals del 26 de maig. El superdiumenge electoral és el que més tem l’equip de Pablo Casado, perquè creu que Sánchez té un as a la màniga per fer oblidar el vot d’ERC i el PDeCAT a la moció de censura: forçar l’aplicació d’un segon 155 –o almenys portar-lo al Senat o fer un requeriment– centrat en la seguretat com a preu a pagar als barons del PSOE per compartir el protagonisme electoral amb ells i beneficiar-se del seu poder d’arrossegar vots de l’urna local a l’urna de La Moncloa.

La tesi del PP, segons l’entorn de Casado, parteix de la hipòtesi que Sánchez descobrirà al gener que les esmenes a la totalitat derroten el projecte de pressupostos en el primer tràmit al Congrés. A partir d’aquí, l’equip de Casado sosté que l’escenari més beneficiós per a Sánchez –i dolent per al PP i Cs– és que el PSOE forgi una reconciliació en clau espanyolista i més bel·ligerant amb l’independentisme.

Independentisme il·legal

L’únic preu que Sánchez pot oferir als barons com a pagament perquè ells acceptin compartir mítings amb el president és, segons el PP, un segon 155 ideat per un socialista i en vigílies electorals. El PP fins i tot albira una hipòtesi perversa: que el PSOE porti al Senat un 155 centrat en el control de la seguretat que “es quedi curt i no pugui ser votat a favor pel PP” perquè Casado vol pilotar des de Madrid els Mossos però també TV3 i l’escola. Els barons del PSOE, però, van més enllà i ahir l’aragonès Javier Lambán s’obria a il·legalitzar partits independentistes amb la llei de partits a la mà. “Algun cop s’ha aplicat al País Basc i en algun moment es pot aplicar a Catalunya”, avisa citant el cas de HB el 2003. Qui obria el debat era Page, per qui il·legalitzar partits pot ser “el procés final”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Guerra a Gaza

Un oasi de pau contra l’odi

Neve Shalom
Marc Sanabria
Cap de l’oposició a Palau-solità i Plegamans i portaveu del PSC

“La biblioteca era la punta de llança de la renovació”

Palau-solità i Plegamans
política

El govern va renovar al febrer les condicions per al Hard Rock

barcelona
estat espanyol

Europa reacciona a la “bomba a Espanya” de la possible dimissió de Sánchez

barcelona
ESTAT ESPANYOL

Rovira empatitza amb Sánchez i li recorda que ella és a l’exili

BARCELONA
estat espanyol

Puigdemont anima Sánchez a presentar una qüestió de confiança

barcelona
estat espanyol

Feijóo acusa Sánchez de desistiment de funcions i de victimitzar-se

barcelona
estat espanyol

Yolanda Díaz dona suport a Sánchez i crida a “defensar la democràcia”

barcelona
estat espanyol

Rufián: “Malgrat tot, avui només es pot donar suport a Pedro Sánchez”

barcelona