Política

Casado demana a Sánchez que apliqui la llei de partits i il·legalitzi els CDR i Arran

El president del PP també insta a retirar els fons públics que reben PDeCAT i ERC per tenir acusats de rebel·lió a les seves files

El president del PP, Pablo Casado, ha demanat al govern espanyol que apliqui la llei de partits i “il·legalitzi” els Comitè de Defensa de la República (CDR) i l’organització juvenil de l’esquerra independentista Arran perquè “justifiquen la violència”. Segons ha assegurat Casado en un míting a Càceres, l’article nou d’aquesta norma explicita que les formacions polítiques o organitzacions socials que promoguin, encoratgin o justifiquin la violència “poden ser il·legalitzats”, i ha recordat que ja va passar el 2002 amb Batasuna.

També ha exigit intervenir els comptes de la Generalitat perquè “no es pot continuar subvencionant amb fons públics la deriva independentista de Catalunya”, i ha sol·licitat que es modifiqui les normes relatives al finançament per tal que “no rebin fons públics els partits que tinguin acusats per rebel·lió o sedició a les seves files”.

A més, ha retret a Sánchez que vulgui mobilitzar la policia espanyola per “garantir” la celebració d’aquest consell de ministres el dia 21 “com si fos un partit de futbol” i li ha demanat que “prengui el control dels Mossos d’Esquadra” perquè “no poden estar a les ordres d’un xenòfob”, en referència al president de la Generalitat, Quim Torra.

“Ara que a Catalunya hi ha kale borroka i una batasunització de carrer que és intolerable, cal deixar clar que hi ha lleis que s’han de complir”, ha afirmat. També ha recordat que “l’únic que va passar” després d’il·legalitzar el partit de l’esquerra abertzale és que “es que van deixar de cremar caixers automàtics, marquesines d’autobusos i papereres”. “I al final Batasuna es va diluir i vam començar a derrotar el terrorisme”, ha afegit.

Casado, que ha participat en un acte per presentar a José Antonio Monago com a candidat a la presidència de la Junta d’Extremadura per a les eleccions autonòmiques del 2019 i s’ha dirigit a Pedro Sánchez, a qui li ha dit que “no hi ha res a dialogar amb els que volen trencar Espanya”, fent referència a una eventual reunió amb el president de la Generalitat, Quim Torra, durant el divendres que ve, quan se celebra el consell de ministres a Barcelona.

“Aprofiti la seva visita a Barcelona per dir-los quin dia s’aplica l’article 155”, ha remarcat Casado, una mesura que, a parer seu, no s’ha de dialogar, “només” s’ha d’aprovar en el consell de ministres”, ha assegurat. “El diàleg amb els que volen destruir el teu país no és acceptable”, ha recordat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

El TC avala Puigdemont de candidat contra el recurs de Cs

barcelona
regne unit

Sunak anuncia un augment de la despesa en defensa

barcelona
guerra a europa

Hizbulá ataca amb drons una caserna israeliana a 15 quilòmetres de la frontera libanesa

barcelona
parlament europeu

L’Eurocambra aprova el ‘dret a reparar’ per a estendre la vida útil de béns

barcelona
estat espanyol

L’AN reobre la causa de l’espionatge a Sánchez amb Pegasus

barcelona
política

Laia Estrada critica que ERC i Junts mirin més al PSC per arribar a acords

BARCELONA
política

El Senat endarrereix una setmana més el ple que vetarà l’amnistia

barcelona
guerra a europa

Rússia ataca diverses regions i deixa nou ferits, entre ells quatre nens, a Odessa

barcelona
politica

Aragonès recela de la crida a la unitat de Puigdemont: “No m’en refiaria gaire”

barcelona