Política

Torra demana a Sánchez allunyar-se de l’extrema dreta i dialogar sobre el referèndum

El president de la Generalitat afirma que la seguretat “està garantida” el 21 de desembre, tant pel que fa al consell de ministres com per les concentracions

També aprofita per reclamar als partits que “escoltin” i “siguin capaços de valorar la vaga de fam” que duen a terme els presos polítics

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha demanat aquest diumenge al president del govern espanyol, Pedro Sánchez, “que no es deixi arrossegar per la dreta i l’extrema dreta espanyola” i “tingui coratge per entaular un diàleg obert”, en el que s’abordi “el dret a votar el nostre futur en un referèndum”. Torra ha fets aquestes declaracions a Prats de Lluçanès, on ha visitat la Fira de Santa Llúcia de la localitat.

“Nosaltres li demanem al govern espanyol i a Pedro Sánchez que faci cas al que expressa la societat catalana, que no es deixi arrossegar per la dreta i la ultradreta espanyoles, que sigui valent, que tingui coratge, que vulgui tenir aquest diàleg obert i sincer. Nosaltres estem esperant per parlar del que la societat catalana vol parlar”, ha subratllat Torra. “Volem parlar de drets humans, civils i socials i sobre el dret a votar el nostre futur en un referèndum”, ha afegit el president de la Generalitat.

També s’ha referit a algunes crítiques abocades sobre les últimes actuacions dels Mossos d’Esquadra i ha subratllat que Catalunya “és un país que està al costat dels Mossos, perquè estem al costat d’aquells que ens permeten a tots fer el nostre treball amb seguretat cada dia”.

Respecte al consell de ministres que se celebrarà a Barcelona el pròxim 21 de desembre, Torra ha assegurat que “nosaltres garantim, com no pot ser d’una altra manera, tant la seguretat de la reunió com la llibertat d’expressió i de concentració”.

En aquest sentit, ha remarcat que tant el consell de ministres com les concentracions que s’han convocat en contra es podran dur a terme de forma segura perquè Catalunya és un país “profundament demòcrata que respecta la pluralitat”.

El president també ha aprofitat per reclamar als partits polítics que “escoltin” i “siguin capaços de valorar la vaga de fam” que duen a terme Joaquim Forn, Jordi Sànchez, Josep Rull i Jordi Turull al centre penitenciari de Lledoners. “Ells només demanen justícia a les seves reclamacions amb el Tribunal Constitucional”, ha considerat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona