Política

Convoquen una manifestació unitària pel 21-D

‘Tombem el règim’ és el lema de la mobilització, que té el suport d’Òmnium, l’ANC i els CDR

La salut dels presos, avui

Finalment, aquest divendres, 21 de desembre, s’ha convocat una manifestació unitària a Barcelona per mostrar el rebuig de la societat catalana de la política del govern espanyol del PSOE i del consell de ministres que vol fer a la Llotja de Mar. Tombem el règim. Pels drets socials i polítics, per l’autodeterminació i contra la repressió és el lema de la mobilització que sortirà dels jardinets de Gràcia de Barcelona a les sis de la tarda i que té el suport de distintes organitzacions, com ara l’ANC, Òmnium, els CDR, Universitats per la República, la CUP i la Intersindical-CSC, segons van informar ahir a través de les xarxes socials.

De bon matí, però, s’esperen distintes accions i concentracions a Barcelona. Per exemple, Òmnium Cultural ha convocat per divendres a les onze del matí un Consell Popular de Ministres davant l’estació de França, molt a prop de la Llotja de Mar, que és on Pedro Sánchez i el seu gabinet ministerial es reuniran. L’ANC també ha proposat una mobilització de vehicles cap a la capital catalana. “El #21D de bon matí, des d’arreu de Catalunya, anirem tranquil·lament en vehicles cap a BCN per dir-los que no són benvinguts. Acompanyarem #RogerEspañol i participarem en el Consell Popular de Ministres”, va piular ahir l’entitat.

L’inicial desconcert sobre la mobilització del 21-D ha estat salpebrada amb la por expressada per alguns líders polítics que ningú no caigui en provocacions ni en la violència que busca el govern espanyol, després de l’anunci de l’enviament d’un miler d’agents de la policia espanyola per protegir el consell, i del relat violent que volen imposar les forces unionistes. Ahir, però, a les xarxes socials es recordava que manifestar-se és un dret fonamental ben legítim. “Jo també sortiré al carrer. No sóc una persona violenta i tinc dret de manifestar-me”, va piular l’exdiputat Albano-Dante Fachin, per exemple.

L’amenaça del Suprem

D’una altra banda, l’advocat de Jordi Sànchez, Jordi Turull i Josep Rull, el penalista Jordi Pina, acompanyat de la periodista Pilar Calvo, informaran avui de l’estat de salut dels quatre presos polítics que enfilen la tercera setmana en vaga de fam. Ho faran a la llibreria Blanquerna, a Madrid. La setmana passada distintes informacions asseguraven que el Tribunal Suprem estudia si ordena ara el trasllat dels presos a penals de Madrid per tal que la vaga de fam no endarrereixi l’inici del judici, anunci que les defenses dels nou presos van interpretar com una clara amenaça.

LES XIFRES

18
hores.
El començament de la manifestació unitària als Jardinets de Gràcia el 21-D.
16
hores
. L’hora que avui el penalista Jordi Pina i Pilar Calvo informaran de la salut dels presos polítics, a Madrid.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Guerra a Gaza

Un oasi de pau contra l’odi

Neve Shalom
Marc Sanabria
Cap de l’oposició a Palau-solità i Plegamans i portaveu del PSC

“La biblioteca era la punta de llança de la renovació”

Palau-solità i Plegamans
política

El govern va renovar al febrer les condicions per al Hard Rock

barcelona
estat espanyol

Europa reacciona a la “bomba a Espanya” de la possible dimissió de Sánchez

barcelona
ESTAT ESPANYOL

Rovira empatitza amb Sánchez i li recorda que ella és a l’exili

BARCELONA
estat espanyol

Puigdemont anima Sánchez a presentar una qüestió de confiança

barcelona
estat espanyol

Feijóo acusa Sánchez de desistiment de funcions i de victimitzar-se

barcelona
estat espanyol

Yolanda Díaz dona suport a Sánchez i crida a “defensar la democràcia”

barcelona
estat espanyol

Rufián: “Malgrat tot, avui només es pot donar suport a Pedro Sánchez”

barcelona