Política

Els presos polítics en vaga de fam escriuen a una quarantena de dirigents europeus

En el text de la missiva, els presos expliquen als mandataris internacionals que el blocatge del TC els impedeix d’accedir a la justícia europea

Aquest dilluns, Pilar Calvo, portaveu dels presos polítics que s’han declarat en vaga de fam, i l’advocat Jordi Pina han anunciat que Jordi Sànchez, Jordi Turull, Josep Rull i Quim Forn han escrit una sèrie de cartes adreçades als principals líders i dirigents de la Unió Europea per denunciar el blocatge que estan patint per part del Tribunal Constitucional. Els destinataris de les cartes –més de quaranta segons ha reconegut Calvo– són presidents d’estats, de parlaments, així com el president de la Comissió Europea, Jean-Claude Juncker, i del Parlament Europeu, Antonio Tajani.

A la carta denuncien que són en un procés judicial que viola els seus drets fonamentals, i que el bloqueig a què els sotmet el Tribunal constitucional els impedeix d’accedir al Tribunal Eropeu de Drets Humans (TEDH)

En la mateixa compareixença, l’advocat Jordi Pina s’ha referit a la sentència del Tribunal de drets humans que ordena l’alliberament del diputat kurd Selahattin Demirtas, expresident de l’HDP, en presó preventiva a Turquia. Segons diu, aquest precedent podria facilitar l’alliberament dels presos polítics catalans. Pina també ha dit que el Tribunal constitucional ha pres bona nota de la protesta i ja ha començat a resoldre alguns dels recursos, però que encara en queden molts congelats. Pina ha avançat que, tot i que encara no s’ha esgotat la via interna pel que fa a la justícia espanyola, no descarta adreçar-se al TEDH.

En resposta a una pregunta, Calvo ha desmentit els rumors que apuntaven que Jordi Turull havia estat traslladat a un centre mèdic per l’empitjorament del seu estat de salut. Per la seva banda, Pina, ha negat “rotundament i taxativament” que la vaga de fam sigui una mesura per dilatar l’inici del judici i ha dit que qualsevol dubte sobre això “posa en entredit tant la dignitat dels presos com l’honorabilitat del lletrat que els representa”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

La candidatura encapçalada per Albiach es dirà Comuns Sumar

barcelona
guerra a gaza

Desenes de morts per un bombardeig israelià a Síria

barcelona
societat

L’Audiencia Nacional cita les defenses de l’Operació Judes per dilluns de Pasqua

barcelona
guerra a europa

Rússia ataca amb drons i míssils la infraestructura energètica ucraïnesa

barcelona
guerra a europa

Un avió de combat rus s’estavella prop de Sebastòpol, a Crimea

barcelona
POLÍTICA

Jaume Veray serà el candidat del PP per Girona

GIRONA
sud-àfrica

La comissió electoral exclou l’expresident Zuma de la cursa electoral

barcelona
portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona