Política

Torra torna a apostar pel diàleg i afirma que la seguretat està garantida

El president de la Generalitat anuncia al Parlament que es convocarà una segona trobada de la taula de diàleg el 8 de febrer

Està disposat a una reunió de govern a govern i a parlar “de tot”

Carrega contra Cs i PP per inventar-se “un relat de violència”

El president del Govern, Quim Torra, ha tornat a apostar pel diàleg en la sessió de control al Parlament. “No renunciarem mai al diàleg” ha apuntat. La intervenció ha servit a Torra per manifestar la seva disposició “a tenir una reunió de govern a govern per a parlar de tot”.El president creu que una reunió entre executius i els seus responsables seria “una gran oportunitat de poder parlar dels grans consensos” a Catalunya. “Si Sánchez vol parlar d’altres qüestions està en el seu dret, però hem de representar més que mai el sentir majoritari dels catalans; hem de practicar un diàleg efectiu, sincer, valent per les dues parts, i més en els moments que la dreta i la ultradreta espanyoles estan com estan”, ha afegit Torra.

Pel que fa a la seguretat durant la reunió del Consell de Ministres aquest divendres a Barcelona, Torra ha afirmat que “el Govern de Catalunya garanteix la seguretat i els drets fonamentals al país. Ho ha fet sempre. Ho farà divendres”. En resposta al líder del PSC, Miquel Iceta, ha comentat que respecta que es faci la trobada a la capital catalana tot i que no és la millor data.

També ha anunciat que es convocarà una segona reunió de la taula de diàleg el 8 de febrer.

Respostes a Cs i PP

El president de la Generalitat, Quim Torra, s’ha mostrat convençut que aquest divendres el poble de Catalunya actuarà amb “fermesa, civilitat i serenitat” i ha deixat anar que als populars els interessa que passi “alguna cosa” en les protestes contra la reunió del Consell de Ministres a Barcelona. En la sessió de control, Torra ha carregat contra Cs i el PP acusant-los d’inventar-se un “relat de la violència”: “Prou de mentides. Pot repetir 50.000 vegades la mateixa mentida. Ja està bé d’haver d’escoltar aquests discursos falsos i mentiders”, ha etzibat a la líder de Cs, Inés Arrimadas. Segons apunta l’agència ACN, el president català també s’ha dirigit al líder del PP català, Alejandro Fernández, per demanar-li que rebutgi les “gravíssimes i intolerables” declaracions del president del PP, Pablo Casado, al Congrés.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

guerra a europa

Almenys vuit morts en un atac massiu rus de míssils i drons contra Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Un ministre israelià insinua que l’atac a l’Iran ha estat “dèbil”

barcelona
política

Puigdemont no donarà suport als comptes espanyols si Sánchez no compleix amb Catalunya

barcelona
Política

El Parlament dona suport als encausats de Tsunami

barcelona
orient mitjà

L’Iran minimitza l’atac a Esfahan i no dona senyals de resposta

barcelona
Política

ERC formalitza la proposta d’un cara a cara entre Aragonès i Puigdemont

barcelona
política

Els homes joves són els més espanyolistes, segons una enquesta d’Òmnium

barcelona
política

Aprovada la partida urgent de 142 milions per fer front a la sequera

barcelona
política

El Parlament convalida el decret per salvar 1.850 milions dels pressupostos fallits

barcelona