Política

Rivera acusa Torra de “segrestar” els catalans i “utilitzar-los políticament per destruir Espanya”

Arrimadas conclou que el separatisme busca generar “conflicte” i “por” a les famílies

El president de Cs, Albert Rivera, ha acusat aquest divendres el president de la Generalitat, Quim Torra, de ser l’impulsor d’un “segrest” dels catalans per utilitzar-los políticament per “destruir” Espanya. “Els catalans no poden ser ostatges davant del segrest amb talls de carreteres, càrregues policials i bloquejos. No és normal que els ciutadans es vegin bloquejats per un governant que ha dit que s’ha de fer”, ha criticat en roda de premsa al Parlament.

La líder del partit a Catalunya, Inés Arrimadas, ha constatat que Torra volia arribar a la situació que s’ha donat aquest divendres amb les càrregues i protestes per generar “conflicte” i causar “por” a les famílies”. “Això és el que vol el separatisme”, ha conclòs.

Arrimadas ha recordat que Torra va demanar als CDR “que pressionessin” i que “avui han pressionat”. “És una irresponsabilitat deixar Catalunya i el Govern en mans de Torra. El que ha passat avui no només sabien que passaria sinó que han treballat perquè passés”, ha afirmat.

Davant d’aquest context, Arrimadas ha enviat un missatge a la ciutadania dient-los que “no estan sols i que no els deixaran penjats”. “Defensarem la democràcia al Parlament però també a la resta d’institucions i als tribunals, si cal”, ha argumentat.

Per la seva banda, el líder estatal de Cs, Albert Rivera, ha definit aquest divendres com una dia “trist”, “d’indignació”, “preocupació” i “por”. “Un país democràtic no mereix que els seus ciutadans passin por”, ha afirmat.

Amb tot, ha constatat que el “dia trist” ja va començar dijous al vespre amb la reunió entre el president del govern espanyol, Pedro Sánchez i Torra. “Amb una imatge de la humiliació i claudicació d’un president de la nació espanyola acceptant les tesis separatistes”, ha mantingut. “Un president acceptant el tracte de tu a tu amb un president autonòmic. Sánchez és capaç de qualsevol cosa per seguir a la Moncloa”, ha indicat.

Rivera ha qualificat “d’inacceptable” el comunicat conjunt entre la Generalitat i la Moncloa i ha lamentat que el president espanyol “acceptés eliminar la paraula Constitució del text”. Una vegada més, ha reclamat a Sánchez que convoqui eleccions “ja” i que deixi que “altres” apliquin la Constitució, en referència al 155. També ha afegit que l’única sortida és la “democràcia” i les “urnes”. “Que el poble decideixi si posa la nació en mans de Torra o del constitucionalisme”, ha expressat Rivera.

D’altra banda, ha dit que el millor exemple del “Sanchísmo” és “negar” la realitat, arribar en l’avió presidencial a Barcelona i tornar a marxar. “Quan marxa, Catalunya segueix en mans de Torra”, ha comentat. També ha criticat que “amb la que hi ha muntada”, el govern espanyol es “posi a canviar noms d’aeroports”, en relació a l’anunci del canvi de nom de l’Aeroport del Prat per Aeroport Josep Tarradellas.

Ciutadans ha expressat el seu suport als agents dels Mossos d’Esquadra, però no a la cúpula ni al conseller d’Interior, Miquel Buch. En aquest sentit, han lamentat que Torra “hagi animat els CDR a encarar-se a la policia”. El partit ha evitat d’entrada valorar el dispositiu policial d’aquest divendres a Barcelona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

unió europea

L’Eurocambra tanca una legislatura marcada per la covid i Ucraïna

barcelona
ADMINISTRACIONS

Pineda aprova millorar la participació ciutadana als plens

PINEDA DE MAR
política

Salvador Illa guanyaria les eleccions i l’independentisme perdria la majoria al Parlament

barcelona
estat francès

Macron entra en campanya amb un crit d’alarma: “Europa pot morir”

barcelona
Estat espanyol

L’entorn i els socis de Sánchez l’animen a continuar

Barcelona
escòcia

L’SNP trenca la coalició de govern amb els Verds

barcelona
política

La incertesa per la carta de Sánchez sacseja l’inici de campanya pel 12-M

barcelona
Estat espanyol

Feijóo diu que Sánchez fa una “operació de supervivència política”

Estat espanyol

La fiscalia demana arxivar el cas contra la dona de Pedro Sánchez

Barcelona