Política

Jair Bolsonaro és investit nou president del Brasil

L’ultradretà es compromet a alliberar el país de les “amarres ideològiques” que, segons ell, els governs progressistes han imprès a la societat

El polític nostàlgic de la dictadura militar afirma que defensarà els valors de “la família” i les “tradicions judeo-cristianes”

El nou president del Brasil, l’ultradretà Jair Messias Bolsonaro, ha pres possessió del càrrec per als propers quatre anys aquest dimarts en una cerimònia al parlament federal.

En el seu discurs, Bolsonaro ha defensat que el seu govern representarà una “oportunitat única de rescatar el país de les amarres ideològiques” i per “combatre la ideologia de gènere” que, segons ell, van imprimir a la societat els anteriors governs dels progressistes Luiz Inácio Lula de Silva i Dilma Rousseff.

En canvi, el breu discurs de l’ultradretà ha estat farcit d’exaltacions a valors religiosos. Bolsonaro ha promès “donar valor a les famílies”, “respectar les religions i les tradicions judeo-cristianes”. Aquest capità de l’Exèrcit a la reserva i nostàlgic de la dictadura militar ja es va comprometre en la seva campanya a promoure els “valors” més conservadors de la societat.

En la mateixa cerimònia ha jurat el càrrec el nou vicepresident, Hamilton Mourão, un general també a la reserva.

Diversos dirigents sud-americans s’han desplaçat a Brasília per assistir a la presa de possessió, com els presidents de Bolívia, Evo Morales; Xile, Sebastián Piñera; Honduras, Juan Orlando Hernández; Paraguai, Mario Abdo Benítez, i Uruguai, Tabaré Vázquez.

També hi han estat presidents d’altres països lusòfons com el de Portugal, Marcelo Rebelo de Souza, i el de Cap Verd, Jorge Carlos Fonseca, i els primers ministres d’Israel, Benjamin Netanyahu; Hongria, Victor Orbán, i el Marroc, Saadedine Othmani, entre altres.

Després de jurar el càrrec, Bolsonaro s’ha dirigit al palau de Planalto, la seu del govern, per rebre la banda presidencial de mans del president sortint, Michel Temer; pronunciar un discurs davant els milers de persones que es concentren davant l’edifici presidencial; saludar les autoritats estrangeres, i encapçalar la presa de possessió dels 22 membres del seu govern. Els actes acabaran a la nit amb una recepció de gala a la seu de la cancilleria.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

El PSC-Girona pel Canvi considera que el sobrecost del servei de neteja no es nota per enlloc

GIRONA
política

Fiscalia demana l’amnistia i retirar l’ordre de detenció de Puigdemont

barcelona
Política

Puigdemont insta Llarena a aplicar l’amnistia i a aixecar l’ordre de detenció

barcelona
política

Ja és oficial: cap candidat es vol presentar encara a la investidura

barcelona
judicial

La fiscalia demana l’amnistia per 46 policies investigats per l’1-O a Barcelona

barcelona
corea del nord

Putin i Kim firmen un tractat d’associació estratègica per defensar-se en cas d’agressió

barcelona
POLÍTICA

ERC recorda a l’Ajuntament que ha d’exigir el català als processos de selecció

Barcelona
unió europea

Hongria adopta un lema de Trump per a la seva presidència del Consell de la UE

barcelona
política

Aragonès i Rovira signen el manifest d’ERC a favor del relleu de Junqueras

barcelona