Política

Multa sense inhabilitació per al regidor Téllez (CUP)

La jutgessa el sanciona amb 4.320 euros per un delicte de desobediència greu per haver agafat uns cartells d’Òmnium, comissats per agents de Badalona

Sosté que va cometre un “abús de poder”

La titular del penal 7 de Badalona, la magistrada María del Pilar Calvo, ha condemnat l’extinent d’alcalde i regidor de Badalona José Téllez (CUP) a pagar una multa de 4.320 euros en considerar-lo autor d’un delicte greu de desobediència a agents de l’autoritat, en haver agafat uns cartells d’Òmnium, comissats el 25 de setembre del 2017 per agents de la Guàrdia Urbana de Badalona, seguint ordres de la fiscalia de Barcelona de retirar tot el material relacionat amb l’1-O. La fiscal demanava per a Téllez sis mesos de presó a més d’inhabilitació, que la magistrada no recull. La resolució no es ferma.

En la resolució, coneguda ahir, la magistrada afirma que Téllez “va aprofitar-se del seu càrrec municipal” per “desautoritzar els agents de la policia local i també la fiscalia de Barcelona”. Hi afegeix que l’argument exposat pel regidor, la setmana passada en el judici, que va actuar per defensar la llibertat d’expressió i els drets civils, no té cap aixopluc perquè “va actuar de manera partidària i partidista”. La jutgessa assegura que hi ha jurisprudència que deixa clar que les policies locals poden actuar com a “col·laboradores” de policia judicial, un fet qüestionat per la defensa de Téllez. També hi va afegir que la carta de queixa que va enviar la llavors alcaldessa de Badalona a la fiscalia per l’ús dels agents “no va tenir resposta ni acció legal”.

El cas de Tamara, als jutjats de Gavà

La jutgessa de Barcelona a qui li van tocar les causes contra Tamara i Adrià Carrasco –enviades des de l’Audiencia Nacional– va resoldre ahir derivar-les a altres jutjats ordinaris. En el cas de Tamara, encara confinada a Viladecans, als jutjats de Gavà perquè allà, s’afirma, va enregistrar la crida a la mobilització a les xarxes socials. En el cas d’Adrià, als jutjats de Granollers i Vilanova i la Geltrú, on duen causes per l’aixecament de peatges a l’AP-7 i la C-32.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

El PP demana mesures per a la inserció laboral de persones amb alt risc d’exclusió social

GIRONA
guerra a gaza

L’Iran adverteix que respondrà amb armes mai vistes

barcelona

Les Juntes Electorals tomben vuit candidatures de les eleccions del 12-M

barcelona
Bèlgica

Prohibeixen una “cimera” de la ultradreta europea a Brussel·les

Barcelona
política

La Junta Electoral de Girona proclama 15 candidatures i n’exclou una

girona
dinamarca

Dinamarca anuncia el tancament de la seva ambaixada a l’Iraq

barcelona
Guerra a Ucraïna

Zelenski signa la nova llei de mobilització

Barcelona
guerra a gaza

Israel ataca el centre de Gaza amb el sistema hospitalari a la vora del col·lapse

barcelona
estats units

El Suprem examina un cas que pot eximir als assaltants del Capitoli i Trump

barcelona