Política

Trump anuncia un pla per renovar l’escut antimíssils

Diu que ajudarà a dissuadir estats hostils com l’Iran

La doctrina de defensa de míssils no es revisava des del 2010

Donald Trump recupera el to de la guerra freda. El president nord-americà va anunciar, ahir, la nova estratègia de defensa antimíssils del Pentàgon, que, segons va dir, posarà al dia un sistema antic de fa dècades i protegirà els EUA d’amenaces emergents.

Trump va assegurar que la nova estratègia ajudarà a dissuadir estats hostils com ara l’Iran, “un país molt diferent” del que era quan va assumir el càrrec, ara fa tres anys. “El nostre objectiu és simple: garantir que podem detectar i destruir qualsevol míssil llançat contra els EUA on sigui, quan sigui.” “La meva primera obligació és defensar el nostre país” enfront d’uns adversaris globals que estan augmentant la seva “capacitat d’atac letal”. En aquest sentit, va assegurar que els EUA tenen “les millors armes del món” i que s’encarregarà que els seus sistemes de defensa continuïn “sense rival”.

L’administració republicana pretén ampliar l’abast i la sofisticació de la seva xarxa de defenses antimíssils davant l’amenaça creixent de països com ara Corea del Nord i l’Iran. El pla presentat ahir suposarà la primera actualització de la doctrina de defensa de míssils als EUA des del 2010, amb Obama.

A més de Pyongyang i Teheran, el diari The Washington Post assegura que les innovacions de Rússia i la Xina en la fabricació de míssils de curt abast i vehicles aeris hipersònics també van empènyer Washington a actualitzar la seva estratègia defensiva. D’aquesta manera, el govern demanarà “noves inversions urgents” en tecnologies de defensa de míssils en tots els àmbits amb l’objectiu de construir una vasta xarxa de sensors sobre la Terra capaç de destruir míssils poc després del seu llançament. El pla s’havia d’haver publicat fa un any, però el Pentàgon el va repensar per abordar amenaces més enllà de Corea del Nord i l’Iran. Les negociacions en curs sobre el desarmament nuclear de Pyongyang també van provocar l’ajornament.

El president suspèn un vol de Pelosi a Europa

Redacció

El torcebraç entre Trump i els demòcrates pel tancament parcial del govern federal continua. El president va suspendre, ahir, el viatge que la cap de la cambra baixa, Nancy Pelosi, havia d’iniciar a Brussel·les, una hora abans d’agafar l’avió, segons la cadena Fox. “Amb 800.000 treballadors sense sou, estaràs d’acord que ajornar aquest acte de relacions públiques és totalment apropiat”, va dir a Pelosi, tot instant-la a agafar un vol comercial.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Política

ERC formalitza la proposta d’un cara a cara entre Aragonès i Puigdemont

barcelona
política

Els homes joves són els més espanyolistes, segons una enquesta d’Òmnium

barcelona
política

Aprovada la partida urgent de 142 milions per fer front a la sequera

barcelona
política

El Parlament convalida el decret per salvar 1.850 milions dels pressupostos fallits

barcelona
orient mitjà

Creixen els temors d’una incursió de l’exèrcit israelià a Rafah

barcelona
judicial

La Fiscalia de l’Audiència Nacional veu terrorisme al cas del Màgic

barcelona
orient mitjà

Von der Leyen demana a Israel i l’Iran que frenin l’escalada

barcelona
índia

Arrenca el procés electoral més gran i més llarg del món

barcelona

Israel llança un atac limitat de represàlia contra l’Iran

barcelona