Política

L’ANC portarà a Europa la campanya contra el judici

Denunciarà a l’opinió pública que l’Estat tracti com a delicte l’autodeterminació

Demana donatius per pagar-la amb un espot de lluites democràtiques al qual s’afegirà un vídeo de Peter Gabriel

L’Assemblea Nacional Catalana (ANC) portarà a l’opinió pública europea la campanya contra el judici a l’1-O per mitjà de mobilitzacions i accions reivindicatives a les principals capitals coincidint amb l’inici de la vista. Ahir llançava a les xarxes socials el primer espot centrat en les lluites pels drets democràtics amb l’objectiu de recollir diners per finançar la campanya i posava en marxa la plana digital makeamove.cat .

A través d’aquesta web, l’entitat vol recollir donatius per començar la campanya el primer dia del judici amb accions i mobilitzacions a Brussel·les, Londres, París, Berlín, Roma i Ginebra, però també a Catalunya. Tanques publicitàries o volumètrics a les places cèntriques d’aquestes ciutats acompanyaran les protestes que organitzaran les assemblees exteriors de l’entitat per denunciar que l’Estat espanyol vol convertir en un delicte el dret a l’autodeterminació. Les lluites pel vot femení a Londres, per la independència de l’Índia, contra la segregació racial a Sud-àfrica i per la llibertat sexual als Estats Units o la caiguda del mur de Berlín protagonitzen el primer espot al costat del referèndum català de l’1-O. Coincidint amb el judici, l’ANC també anuncia el llançament d’un vídeo per al qual el músic anglès Peter Gabriel ha cedit una cançó per donar suport a la campanya. L’artista, compromès amb la lluita contra l’apartheid sud-africà i posteriorment amb Amnistia Internacional, també va donar suport al manifest Let catalans vote, que es va promoure abans de l’1-O en defensa del referèndum que va ser reprimit policialment.

Aprofitant un dels primers caps de setmana del judici, l’ANC també organitzarà junt amb Òmnium una manifestació de protesta a Madrid, a la qual s’afegirà un altre dia una mobilització solidària amb els presos catalans a Euskadi. La presidenta de l’ANC, Elisenda Paluzie, explica que la campanya internacional se centra en el dret a l’autodeterminació perquè aquest ha de ser l’objectiu polític que s’ha de promoure en l’àmbit internacional durant la causa: “Ha d’ajudar a atreure l’opinió pública internacional per al dia que el Parlament i el govern de Catalunya estiguin preparats per fer efectiva la independència.”

Paluzie defensa que Catalunya, el Quebec o Escòcia són una nova fase del dret d’autodeterminació que va començar amb la descolonització dels 60 i va continuar amb els països de l’est d’Europa als anys 90 del segle passat: “No se’ns reconeix el dret a l’autogovern, sinó a una descentralització que l’Estat espanyol et concedeix o et retira quan vol.”

LES FRASES

Amb la Constitució, la llei judicial i tractats internacionals, l’Estat persegueix el dret d’autodeterminació
Pep Cruanyes
vicepresident de l’anc
Apel·lem a les opinions públiques perquè és un judici contra l’exercici de l’autodeterminació
Elisenda Paluzie
presidenta de l’anc


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Refer la llei d’enjudiciament

Madrid

Turquia, mediadora per interès

Istanbul
Brigid Laffan
Presidenta de l’European Policy Centre

“Les guerres a Ucraïna i Gaza definiran el futur d’Europa”

Barcelona
Susanna Bazán López
Cap de l’oposició a Porqueres (Junts per Porqueres)

“Hi ha una mala gestió de govern i falta transparència”

Porfqueres
política

Collboni perd la moció de confiança, però anuncia una ampliació del govern

barcelona
rússia

Sis anys de presó per a una membre de Pussy Riot

barcelona
rússia

El Kremlin continua entossudit a culpar Kíiv de l’atemptat

barcelona
polònia

Destituït i investigat per espionatge el cap de l’Eurocos

barcelona
política

Podem es desdiu i no es presentarà al 12-M

barcelona