Política

Casado: “Us alliberaré de la banda de fanàtics racistes”

El líder del PP insta el votant de Vox i Cs a tornar i promet “posar ordre” a Catalunya amb un 155 total que destitueixi Torra, més zel amb els presos i il·legalitzar partits

“Menys PP és menys Espanya”, avisa

Els catalans no són lliures i Pablo Casado ha vingut a “alliberar tota una societat segrestada per una banda de fanàtics racistes i supremacistes”. “Posarem ordre a Catalunya!”, va prometre el president del PP com a síntesi d’un pla que inclou un 155 total i sense límit per destituir Quim Torra, canviar tot el govern des de Madrid, recuperar el control de les presons, refer el Codi Penal per criminalitzar la convocatòria de referèndums i obrir la porta a il·legalitzar partits catalans si promouen la violència. Adoptant el seu to més dur per clausurar la convenció del rearmament ideològic del PP el dia que el partit complia 30 anys de la refundació des d’Aliança Popular, Casado va instar els desencisats que van marxar a Vox i a Ciutadans a tornar a casa perquè ell pugui arribar a La Moncloa i suspendre sine die l’autogovern català. “Menys PP és menys Espanya i més separatisme i més Otegi”, va afirmar.

Amb José María Aznar present a la primera fila i amb Mariano Rajoy absent en compliment del seu règim d’incompatibilitat i com a prova que el marianisme ha expirat, Casado cloïa la cita amb la qual el PP diu que “ha tornat” amb una pregunta als votants de Vox i Cs: “Pregunto als que van abandonar el PP: avui Espanya s’assembla més o menys al que els agradaria que fos?”

La conclusió a què Casado creu que ha d’arribar el votant infidel és que “no es pot unir Espanya desunint el vot”. I ell assimila el PP a Espanya i Espanya al PP com si fossin sinònims, fins al punt de tancar la convenció amb l’himne espanyol sonant a volum tronador i amb una rojigualda de llum sobre els caps dels presents a Ifema.

Ni disfressa ni karaoke

En plena fragmentació de l’oferta electoral dretana en tres, Casado va avisar que molts volen imitar el PP sense èxit. “No n’hi ha prou a posar-se la disfressa del PP i versionar en un karaoke els temes populars”, va dir fent mofa de Santiago Abascal i Albert Rivera. “Aquells que van marxar a buscar el PP fora del PP no l’han trobat ni el trobaran: aquest és el veritable PP”, va avisar.

Amb el flamant primer president andalús popular Juanma Moreno d’estrella, Casado va aprofitar la crida que Aznar va fer la vigília a concentrar el vot dretà en el PP per apuntalar la invitació opinant que Espanya està en mans de l’independentisme. O, com ell va dir citant Mario Vargas Llosa, de “la pesta”. “Mai han manat tant els nacionalistes i els radicals”, va lamentar.

Si arriba a La Moncloa, l’oferta a Catalunya del líder del primer partit espanyol és el catàleg complet d’involució autonòmica. “Posada en marxa immediata del 155, sense límit de temps, per deposar el govern, nomenar-ne un de nou i recuperar el control de l’educació, la seguretat, la hisenda, els mitjans públics i les presons”, va recitar Casado. Un lot que vol completar amb la reforma de la llei d’indults per vetar-los als condemnats per rebel·lió i sedició, el canvi en la llei de partits per il·legalitzar sigles que animin la violència i la reforma de la llei de finançament de partits per deixar sense diners els que atemptin contra la idea d’Espanya.

Amb la fita de captar tot l’espai “a la dreta del PSOE”, Casado va retratar Pedro Sánchez com un “ostatge de batasunos, independentistes i podemites”. El retorn de Casado a l’arrel aznarista es completa amb una porta oberta a endurir l’avortament –“sempre a favor de la vida”–, a parlar de violència “domèstica” i no “masclista”, a frenar la immigració, a eliminar l’impost de patrimoni i a liderar la presó permanent revisable sobre la crònica negra. “Els assassins, violadors i pederastes estan al carrer per la síndrome d’Estocolm de la progressia espanyola”, va dir.

Pel seu entorn, Casado surt reforçat de la convenció després d’acollir Rajoy i tenir l’aval d’Aznar, i aspira a guanyar les eleccions a la primera, però alhora recorda que Aznar va trigar set anys a ser president i que Rajoy va necessitar tres eleccions.

LA FRASE

Aquells que van marxar a buscar el PP fora del PP no l’han trobat ni el trobaran: el veritable PP és aquest
Pablo Casado
president del pp


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

Impliquen Trump en els esforços per no veure’s perjudicat en les eleccions

barcelona

El ple aprova el reglament del Consell de la Gent Gran

cassà de la selva

Paneque i Puga obren la campanya fent una defensa de la democràcia

l’escala
política

Arrenca la cursa per guanyar i, sobretot, sumar una majoria

barcelona
política

Illa se solidaritza amb Sánchez i fa una crida a la “resistència col·lectiva”

sabadell
haití

Dimiteix el primer ministre i es constitueix el Consell de Transició

barcelona

ERC diu que és l’única que treballa per la llibertat de Catalunya i la millora de la gent

girona

Vergés: “Amb el lideratge de Puigdemont recuperarem el bon govern”

girona
estats units

Més universitaris detinguts a Los Angeles en protestes propalestines

barcelona